Virtsaa aamupalaksi, mustekaloja jäälle - urheilumaailman kummallisimmat tavat listattiin

06.10.2017 17:45 - Sami Ikonen

Urheilussa tarvitaan välillä henkimaailman keinoja, jotta suoritukset paranevat.

Lähes kaikilla urheilijoilla ja seuroilla on perinteitä, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Esimerkiksi voitetun pelin jälkeen peliasua ei pestä, ottelua edeltävänä iltana syödään tietty ateria tai sitten urheilija juo omaa virtsaansa. Etsimme oudoimmat tavat ja rutiinit, joita urheilussa on nähty.

1. Eläimiä jäälle

Kaudella 1951-1952 Detroit Red Wings voitti Stanley Cup -mestaruuden. Pudotuspeleissä he voittivat kaikki kahdeksan otteluaan. Numero jäi perinteisen seuran historiaan, sillä tuon kauden jälkeen kannattajat ovat heittäneet kuolleita mustekaloja jäälle maalin syntyessä. Eläimen kahdeksan lonkeroa muistuttavat faneja mestaruuskeväästä 1952.

Myös toisen NHL-joukkueen otteluissa heitetään eläimiä jäälle. "Rottatemppu" on Florida Panthersin fanien lisäys joukkueen otteluihin. Kannattajat heittävät joukkueen menestyessä muovisia rottia jäälle. Idea syntyi, kun kaudella 1995-1996 joukkueen pukokoppiin ilmestyi rotta. Panthersin pelaaja Scott Mellanby tappoi tunkeilijan mailallaan. Samana iltana Mellanby teki kaksi maalia ja johdatti joukkueen kauden ensimmäiseen voittoon. Ikimuistoisin "rottatemppu" nähtiin samalla kaudella, kun Panthers pelasi Stanley Cup -finaalissa Colorado Avalanchea vastaan.

2. Parran kasvatus ja sama paita

Ruotsalainen tennislegenda Björn Borg valmistautui kauden tärkeimpään turnaukseen Wimbledoniin aina samalla tavalla. Borg kasvatti itselleen parran turnausta varten. Lisäksi hän piti yllään joka vuosi samaa Fila-paitaa. Traditio auttoi, sillä hän voitti Wimbledonin viisi kertaa putkeen. Partaperinne on levinnyt Atlannin toiselle puolelle, sillä NHL-pelaajat ovat omaksuneet sen pudotuspeleihin. Niin kauan kuin joukkue on pudotuspeleissä mukana, pelaajat eivät aja partaansa.

3. Virtsalla keho puhtaaksi

UFC-tähden Lyoto Machidan tapa voi ällöttää monia. Kerran hänelle tuli todella paha yskä. Machidan isä antoi pojalleen neuvon juoda omaa virtsaansa, jotta keho puhdistuisi. Yskä parantui ja nykyään Machida juo virtsaansa joka aamu. Hänen mukaansa se auttaa häntä suoriutumaan rankasta harjoittelusta. Puheissa saattaa piileä totuuden siemen, koska Machida on edelleen lajinsa huipulla 39-vuotiaana.

4. Metsuri jalkapallo-ottelussa

Yhdysvaltojen jalkapallosarja MLS poikkeaa eurooppalaisesta jalkapallokulttuurista. Amerikkalainen show-henki on yltänyt myös jalkapalloviheriöille. Sarjassa pelaava Portland Timbers tuo kotiotteluihinsa tukin sekä metsurin. Kun kotijoukkue tekee maalin, joukkueen maskotti Timber Joey käynnistää moottorisahan ja leikkaa tukista palan. 

5. Isku kasvoille

Vuonna 2011 amerikkalaisen jalkapallosarja NFL:n jättänyt John Henderson tarvitsi ennen alkavaa ottelua lyönnin poskelleen. Isokokoinen puolustaja pyysi pukukopissa joukkueen henkilökuntaa lyömään häntä kerran tai useammin. Tarkoituksena oli sytyttää Henderson ottelua varten ja saada adrenaliini virtaamaan kehossa.

- En halua mitään tyttömäisiä lyöntejä. Sanoin huoltajalle, että lyö minua tosissasi, Henderson muisteli.

6. Kultaiset stringit

Urheilija pyrkii aina luopumaan huonosta pelivireestään mahdollisimman nopeasti. Baseball- pelaaja Jason Giambi ei ollut poikkeus. Kun peli ei kulkenut, Giambi puki kultaiset stringit peliasunsa alle. Nähtävästi taika toimi, koska useat hänen pelikaverinsa halusivat lainata niitä omaan epäonneensa.

7. Haka

Uuden-Seelannin rugbymaajoukkueen rituaali on yksi näyttävimmistä. Joukkueiden tultua kentälle, uusiseelantilaiset asettuvat muodostelmaan ja suorittavat haka-tanssin. Tanssin tarkoituksena on parantaa joukkueen suoritusta ja pelästyttää vastustaja. 

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lue myös: Totuus Jere Karalahden NHL-urasta: Humalassa otteluissa, kokaiinipöllyssä harjoituksissa

Lue myös: Legendaarisen huono jalkapallojoukkue yllättävässä voittoputkessa - fanit protestoivat

Lähteet: business insider,  ranker.com, timbers.com

Kilpailut

Uusimmat