Kuva: Shutterstock

Oletko vaarassa liukua työuupumukseen? 3 ensimmäistä varoitusmerkkiä

16.10.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Yöllinen heräily stressin seurauksena on ensimmäinen merkki siitä, että työ saattaa kuormittaa sinua liikaa.

On normaalia, että työelämässä tulee vastaan vaiheita, jolloin työ tuntuu rankalta eikä töihin lähteminen huvita. Jos negatiivinen mieliala ei kuitenkaan tunnu menevän ohitse, on mahdollista, että kärsit uupumuksesta.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen ensimmäiset merkit, jotka paljastavat, että saatat kärsiä työuupumuksesta. Voit lukea suomennetun listauksen alta.

1. Herääminen arkiaamuisin tuntuu vaikealta ja sinun on vaikea päästä ylös sängystä. Olosi saattaa olla uupunut, sillä olet heräillyt yöllä stressin seurauksena.

Kokeile tätä: Panosta monipuoliseen ja täyttävään aamupalaan, jonka voit nauttia viimeistään työpisteesi ääressä. Jos mahdollista, suuntaa työpaikalle kävellen tai pyörällä, sillä samalla tulet herättäneeksi kehon tehokkaasti päivän askareita varten ja pahin väsymys kaikkoaa.

2. Päivittäinen työmääräsi on vain kasvanut kasvamistaan ja sinusta tuntuu, että et ehdi enää hoitaa niitä riittävän huolellisesti.

Kokeile tätä: Tee itsellesi selväksi, mitkä seikat erityisesti saavat sinut stressaantumaan työpaikallasi. Tämän jälkeen sinun on helpompi ottaa asia puheeksi esimiehesi kanssa. Tällä keinolla saat selville myös, olisiko sinulla mahdollisuus delegoida joitakin tehtäviä kollegoillesi.

3. Koet, ettei työlläsi ole enää mitään merkitystä.

Kokeile tätä: Muista, että näitä ajatuksia on täysin normaalia kokea ajoittain. Jos negatiivinen mieliala tuntuu kuitenkin piinaavan pidempään, muistele, miksi alun perin hakeuduit alalle ja kyseiseen työpaikkaan.

Muista arvostaa myös pieniä hyviä seikkoja stressaavan elämänvaiheen keskellä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi loistavat työkaverit, hyvin sujunut asiakastapaaminen tai säännölliset työajat, joiden puitteissa sinun on mahdollista viettää vapaa-aikaasi mukavien harrastusten parissa.

Lue myös: Eikö töihin lähteminen huvita? 5 täsmävinkkiä motivaation uudelleen löytämiseksi

Lue myös: Älä pilaa ensivaikutelmaa itsestäsi, kun aloitat uudessa työssä - vältä yleinen virhe

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat