Kuva: Fotolia

Oletko romanttisesti kiinnostunut työkaveristasi? Kysy 5 asiaa itseltäsi ennen treffikutsua

01.08.2017 14:15 - Katariina Auvinen - Luettu 393 kertaa

Ennen työkaverin tapailemista kannattaa selvittää muun muassa, pystyisittekö työskentelemään samassa paikassa eron jälkeen?

Työyhteisössä voi joskus nousta romanttisia tunteita työtoveria kohtaan. Ennen tunteidensa paljastamista esimerkiksi firman pikkujouluissa, on hyvä miettiä tarkasti läpi kuinka todellisia omat tunteet ovat. Women´s Health listasi lisäksi viisi seikkaa, jotka on hyvä miettiä läpi ennen pelisiirtojen tekemistä. 

1. Olenko todella ihastunut tähän henkilöön?
Jos työskentelette samassa paikassa ja olette samoissa kokouksissa, ei ole vaikeaa luoda flirttailevaa työsuhdetta silmää miellyttävään henkilöön. Parisuhdeterapeutti Michele Kerulis kertoo, että ihminen myös näkee helposti työtoverinsa viehättävänä, jos tämä suoriintuu tehtävistään hyvin. Keruliksen mukaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon ihastus pyörii mielessä. Jos ajattelet ihastustasi työpaikan ulkopuolella, olet Keruliksen mukaan luonut vakavan tunnesiteen työtoveriisi. 

2. Tiedätkö todella, millainen tämä ihminen on? 
Hyvin usein ihmisellä on kaksi puolta. Monet ovat työssään erilaisia, kuin he ovat henkilökohtaisessa elämässään. Näin ollen olisi syytä riisua ruusunpunaiset lasit ja tarkastella tilannetta hieman kauempaa. Olet varmasti jo saanut vihiä siitä, miten tämä henkilö käyttäytyy paineen alla, tai vastaavasti suorittaa annetut työtehtävänsä. Tämä kertoo jonkin verran siitä, millainen hän on myös henkilökohtaisessa elämässä.

3. Miten työpaikkasi johto suhtautuu seurustelusuhteisiin?
Jossain työpaikoilla romanttiset suhteet on kielletty tai varsinaisesti niitä ei katsota hyvällä. Tämä on asia, joka kannattaa selvittää hyvän työilmapiirin vuoksi.  

4. Estääkö romanttinen suhde sinua tekemästä työtäsi tai vastaavasti etenemässä urallasi? 
Jos romanttinen suhde estää sinua tai vastaavasti vastapuolta etenemässä uralla, kannattaa asia ottaa vakavasti. Kannattaa myös miettiä, mitä tapahtuu silloin, jos mahdollisesti eroaisitte joskus. Pystyisittekö ammattimaisesti työskentelemään yhdessä? 

5. Osaatteko asettaa rajat ja noudattaa niitä?
Suhde ei saa vaikuttaa omaan työjälkeesi tai tehokkuuteesi. Jos päätätte aloittaa seurustelun tai vastaavasti tapailun, kannattaa miettiä rajat valmiiksi. Keruliksen mukaan on hyvä erottaa henkilökohtainen elämä työelämästä. 

Lue myös: Onko kesäromanssillanne tulevaisuutta? Tunnista merkit, jotka ennustavat suhteessa erityisen hyvää

Lähde: Women´s Health

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat