Kuva: Shutterstock

Painonnosto on supertehokas laji - 5 erinomaista syytä ottaa se heti kokeiluun

17.08.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Painonnosto on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen laji jokaiselle liikunnasta kiinnostuneelle, sillä siitä löytyy yllättävän paljon erilaisia hyötyjä.

Painonnosto ei ole turhaan ylistetty laji ja yhä useampi nainen on siitä nykypäivänä innostunut. Lajista löytyy runsaasti hyviä puolia eikä huonoselkäisenkään tarvitse lajia karttaa, kunhan muistaa ensin hakea ohjeet ammattilaiselta. Alla viisi hyvää syytä ottaa painonnosto testiin:

Terveyshyödyt

Painonnoston on todettu olevan poikkeuksellisen hyödyllistä terveyden kannalta, sillä se muun muassa laskee verenpainetta tehokkaammin kuin vaikkapa lenkkeily. 

Vahvat luut

Painonnosto vahvistaa luita tehokkaasti, etenkin lantiota ja selkärankaa. Se puolestaan on omiaan pitämään osteoporoosin loitolla.

Timmi keskivartalo

Painonnosto on lankkuakin tehokkaampi tapa aktivoida ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia. Painonnosto edesauttaakin timmin ja vahvan vatsan ja selän syntymistä.

Rasvanpoltto tehostuu

Painonnosto polttaa tehokkaasti kaloreita paitsi treenin aikana, niin myös jälkipolttona vielä pitkään treenin jälkeen.

Itsevarmuus kasvaa

Naisten on todettu saavan myös psyykkisiä hyötyjä painonnoston aloittamisen myötä. Monelle painonnosto on tuonut mukanaan vahvan ja itsevarman olon sekä onnistumisen tunteita.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Urheiletko vain kävely- tai juoksulenkkien muodossa? Ota haltuun myös 3 minuutin vatsalihastreeni

Kilpailut

Uusimmat