Kuva: Shutterstock

Onko vyötärölläsi liikaa rasvaa? Yksinkertainen narutesti paljastaa

06.05.2019 13:15 - Katariina Auvinen

Vyötärölihavuus on yhdistettu vaaralliseen viskeraalirasvaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan noin neljäsosa suomalaisista aikuisista on lihavia. Viimeisen kuuden vuoden aikana lihavuus on yleistynyt työikäisessä väestössä. Erityisen haitallisena pidetään sisäelinten ympärille kasaantuvaa viskeraalirasvaa. Suuri vyötärönympärys on yksi hälytysmerkeistä. 

Lääkäri Michael Mosleyn nopealla narutestillä voit paljastaa hetkessä, onko vyötärölläsi liikaa rasvaa. Tarvitset vain tukevaa ja ohutta narua sekä sakset. Leikkaa narusta yhtä pitkä pätkä kuin itse olet. 

Sen jälkeen taita naru keskeltä kaksinkerroin. Kokeile nyt narua vyötäröllesi. Jos saat narujen päät yhteen, se kertoo Mosleyn mukaan, että vyötärölläsi ei ole liikaa rasvaa. Jos kuitenkin narujen päät eivät mene helposti yhteen tai jäävät pitkän matkan päähän toisistaan, sinulla voi olla liikaa rasvaa keskivartalollasi. 

Viskeraalirasva tekee hiljakseen hallaa. Se voi aiheuttaa muun muassa rasvamaksan, kun maksan ympärille alkaa kertymään rasvaa. Se on yhdistetty myös kakkostyypin diabetekseen, uniapneaan, astmaan ja osaan syövistä. 

Jos siis narutesti epäonnistui, kannattaa kiinnittää huomiota ruokavalioon ja liikuntaan. Sinun kannattaa suosia terveellisiä vaihtoehtoja kuten kasviksia ja vähärasvaista lihaa. 

Lue myös: Seksin harrastamisesta tuli painon vuoksi mahdotonta - mies teki uskomattoman muodonmuutoksen

Lue myös: Nyt se on tutkittu: Parisuhde tekee ihmisistä lihavia

Lähde: THL & Daily mail 

Kilpailut

Uusimmat