Kuva: Shutterstock

Oletko aina myöhässä? 3 askelta, joilla parannat tapasi

07.04.2019 10:15 - Karoliina Kotala

Osalla ihmisistä tuntuu olevan suorastaan sääntö olla aina myöhässä joka paikasta. Harmilliselle tavalle kannattaa kuitenkin tehdä loppu.

Jatkuva myöhästely on paitsi kaikin puolin huono tapa, pahimmillaan se myös antaa erittäin huonon kuvan eikä juuri herätä luottamusta. Myöhästelijän kannattaakin tarttua itseään niskasta kiinni ja tehdä tavalleen muutos. Alla kolme tehokasta askelta:

Käy läpi tilanteet

Kirjoita ylös paperille kaikki tilanteet, joissa olet myöhästynyt sovitusta menosta. Kirjoita myös ylös mikä oli syy myöhästymiselle, millaisia tunteita tilanne herätti ja miten se vaikutti loppupäivääsi. Pohdiskele kirjoittamaasi.

Riko kaava

Vaikka sanoisit itsellesi, ettet halua enää myöhästellä, ei se riitä muuttamaan aivojesi autopilottia. Pohdi millaisia tuntemuksia liittyy tilanteisiin, jolloin olet ollut ajoissa tapaamisissa, miksi todella haluat muuttua. Voit olla jo täysin kypsä tuntemaan myöhästelyjen vuoksi häpeää tai kiireen vuoksi turhaa paniikkia.

Harjoittele

Tee harjoituksia, joilla vahvistat uutta tapaasi olla myöhästymättä. Kiteytä tavoitteesi vaikkapa mantraan “Saavun paikalle ajoissa, valmiina ja latautuneena”. Toistele lausetta tilanteissa, joissa tuntuu houkuttelevalta jäädä kuluttamaan aikaa, kuten aamulla sängyssä.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Myöhästely, valittaminen... 10 huonoa tapaa, jotka itse asiassa ovatkin hyvästä sinulle

Kilpailut

Uusimmat