Kuva: Emmi Moilanen

Suomalaisten yleisimmät kuntosalivirheet - lue kolme suurinta mokaa, joihin et halua sortua

27.03.2019 14:45 - Milena Raappana

Gladiaattorit Luukas Lindeman ja Vertti Harjuniemi kertovat myös, mitä tehdä, jos huomaa jonkun mokailevan salilla.

Kerroimme aikaisemminen Gladiaattoreiden Luukas Lindemanin ja Vertti Harjuniemen vinkeistä liikuntamotivaation löytämiseen. Nyt kun olet ehkä päässyt kuntosalille, Gladiaattorit-kaksikko urheilualan ammattilaisina kertoo, mitkä ovat suomalaisten yleisimmät virheet salilla. Näihin et halua sortua.

Painot ja tekniikka

- Suurin ja selkein ongelma on liian suurien painojen käyttö ja väärä tekniikka. Etenkin miespuolisilla henkilöillä ego saattaa olla niin suuri, että sorrutaan latomaan kuormaa liikaa ja liikkeet tehdään huonosti, Lindeman sanoo.

Lindeman huomauttaa, että toheloimalla salilla ei ole vaaraksi vain itselle vaan myös muille.

- Jos liian isoilla painoilla heiluu salilla, saattaa vahingoittaa myös muita.

Suunnittelun puute

Harjuniemi komppaa Lindemanin ajatuksia, mutta tuo esiin myös suunnitelmallisuuden puutteen.

- Moni astuu salin ovista sisään tietämättä, mitä tekee tulevassa treenissä. Harvoin haahuilusta ja fiilispohjalta treenaamisesta syntyy tuloksia. Eihän huipputason hiihtäjäkään laita suksia jalkaan tietämättä, minkä pituisen lenkin heittää seuraavaksi, Harjuniemi kuvailee.

Mitä tehdä, kun joku tekee liikkeitä väärin?

- Itse en menisi sanomaan ulkopuolisena henkilönä mitään, sillä ihmiset ottavat sen henkilökohtaisesti ja loukkaantuvat. Olen pari kertaa näin tehnyt, eikä sitä olla otettu kovin hyvällä. Salin henkilökunnalla on mielestäni jonkinlainen vastuu seurata ja sanoa, jos ihminen on vaarassa rikkoa itsensä. Näin toimitaan ainakin meidän salillamme, jossa valmennan, Lindeman kertoo.

- Jos käy sanomassa, niin se täytyy tehdä erittäin sensitiivisesti. Itselläni on oma sali, joten sen turvin pystyn huomauttamaan ihmisille väärästä tekniikasta. Myös minun mielestäni ainakin henkilökunnan on hyvä auttaa, jos joku on vaarassa loukata itsensä, Harjuniemi sanoo.

Radio Nova, KISS ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kolmen liikkeen tehotreeni takaa rautaiset vatsalihakset – katso personal trainerin ohjeet

Lue myös: Jatkuva nälkä, kuiva iho ja aivosumu – Lue, mitä kehossa tapahtuu huonosti nukutun yön jälkeen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat