Kuva: Shutterstock

Neljä naista kertovat avoimesti, miksi he luopuivat alkoholista: "Luulin, etten edes juo paljon..."

26.01.2019 13:15 - Katariina Auvinen

Monelle tipaton tammikuu on jo perinteeksi muodostunut tapa.

Jouluna voi tulla syötyä enemmän kuin tarpeeksi ja herkuteltua myös alkoholipitoisilla juomilla. Moni aloittaakin tammikuun tipattomalla, jotta saisi kunnollisen startin alkuvuoteen. Jotkut voivat saada sysäyksen siihen, että luopuvat alkoholista kokonaan.

Viisi naista ovat kertoneet Good Housekeeping -julkaisulle, että miksi he päättivät alkujaan luopua alkoholista kokonaan. 

Erinne Magee luopui alkoholista, koska hän halusi antaa tyttärelleen hyvän esimerkin. 

"Aivan viime hetkiin saakka kielsin itseltäni sen, että en tunnistanut enää itseäni peilistä. Syytin lähinnä sitä, että olen pienen lapsen vanhempi enkä ikinä ehdi nukkua kunnolla, mutta rehellisesti söin aivan liikaa ja sain kaloreita myös alkoholijuomista, erityisesti viinistä.

Päätin kuitenkin, että aion löytää kadonneen itseni tänä vuonna ja näyttää nyt yhdeksänvuotiaalle tyttärelleni esimerkkiä terveellisistä valinnoista." 

Kellan Popp päätti, että hän haluaa todistaa itselleen, että pystyy elämään ilman alkoholia. 

"Monet ihmiset aloittivat tipattoman tammikuun ja itsekin havahduin siihen viime vuonna. Päätin todistaa itselleni, että pystyn olemaan ilman alkoholia. En yleensä juo viikolla ollenkaan, mutta sosiaalisissa tilanteissa minä usein join. 

Asun paikassa, jossa alkoholi kuuluu olennaisena osana sosiaalisiin tilanteisiin. Olen kuitenkin onnistunut olemaan ilman alkoholia, mutta naimisissa olevana naisena, ilman lapsia, monet ovat olettaneet minun olevan raskaana. 

Minusta tuntuu jo paljon energisemmältä ja olen huomannut, että ihoni on parantunut paljon." 

Tiffany Poole aloitti tipattoman tammikuun myös todistaakseen, että pystyy olemaan ilman alkoholia, mutta myös sen vuoksi, että hän oppisi itsestään. 

"Suvussamme on alkoholi- ja huumeaddikteja, joten minullakin on tietty geneettinen taipumus addiktoitua esimerkiksi alkoholiin. Olen halunnut todistaa itselleni, että pystyn olemaan ilman alkoholia sosiaalisissa tilanteissa. Haluan oppia myös itsestäni ja siitä, millaisissa tilanteissa juon." 

Hayley Kremer kyllästyi niihin aamuihin, jossa päätä kolottaa ja katumus edellisen päivän tekosista on syvä. 

"Olen luopunut alkoholista nyt muutama kuukausi sitten. Minun mieleni ja kehoni on käskenyt minun tehdä niin jo pidemmän aikaa. Luulin, että en edes juo paljon, koska käytän alkoholia lähinnä viikonloppuisin ystävieni kanssa. Tajusin kuitenkin, että joka kerta kun olen kiukkuinen tai väsynyt, niin turvaudun helposti alkoholiin. "

Lue myös: Vietätkö tipatonta tammikuuta? Katso helpot vinkit, joiden avulla pysyt päätöksessä läpi kuukauden

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat