Kuva: Shutterstock

Hoikistu ilman laihdutuskuuria - helpot täsmävinkit koottiin yhteen

10.12.2018 17:45 - Emmi Moilanen

Muutaman kilon pudottaminen ei aina vaadi tiukalle dieetille ryhtymistä.

On tavallista, että paino vaihtelee muutamalla kilolla jopa saman päivän aikana. Jos kuitenkin huomaat, että vaatteet kiristävät normaalia enemmän ja olo tuntuu huonolta sekö turvonneelta, voi parin kilon karistaminen tehdä olosta jälleen helpomman. Hoikistuminen ei kuitenkaan aina vaadi tiukalle dieetille ryhtymistä, vaan torjut pöhöttyneisyyttä jo helppojen elämänmuutosten avulla.

Prevention-sivusto listasi vinkit, joiden avulla saat nesteet liikkeelle kehostasi ja pudotat muutaman kilon turvallisesti.

Muista juoda säännöllisin väliajoin ja riittävästi vettä pitkin päivää. Vesi saa nesteen poistumaan kehosta tehokkaammin ja olo tuntuu pian kevyemmältä.

Älä tunne painetta siitä, että lautanen tulisi syödä aina tyhjäksi. Jos olosi on kylläinen, vältä ikävä ähky ja siirrä ruuan jämät odottamaan jääkaappiin seuraavaa ateriaa.

Vähennä lihan syömistä ja pidä esimerkiksi kerran viikossa kasvisruokapäivä. Punainen liha sisältää runsaammin kaloreita kuin proteiinia sisältävät kasvikset.

Karsi ruokavaliostasi prosessoidut ruuat. Keskity sen sijaan siihen, että saat aterioillasi enemmän kasviksia ja hedelmiä.

Ryhdy kokkaamaan itse. Prosessoitujen ruokien ja valmisaterioiden väliin jättämisestä tekee helpompaa myös se, kun valmistat itse muutaman päivän ruuat valmiiksi odottamaan jääkaappiin.

Kiinnitä tarkempaa huomiota annoskokoihin. Jos suuret annoskoot ovat helmasyntisi, kokeile vähentää syödyn ruuan määrää vaihtamalla lautanen pienempään kokoon.

Syödessäsi keskity vain aterioimiseen ja minimoi muut häiriötekijät ympäriltäsi. Tämän niksin avulla huomaat tehokkaammin esimerkiksi sen, milloin olisi alkaa tuntua kylläiseltä.

Makeiden herkkujen lisäksi myös piilosokerin määrää olisi hyvä vähentää silloin, kun mielessä on muutaman kilon painonpudotus. Kahvijuomat, jugurtit ja jopa urheilujuomat saattavat sisältää runsaasti piilosokeria.

Myös säännöllinen alkoholin naukkailu voi tuoda vyötäröllesi ylimääräistä turvotusta. Jätä siis drinkit väliin silloin, kun tavoittelet hoikempaa ulkomuotoa.

Huolehdi, että saat riittävästi lepoa ja unta. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että univaje altistaa myös painonnousulle.

Älä skippaa aamupalaa. Ryhdy syömään aamuisin terveellinen ja täyttävä aamupala, jolloin myös käynnistät aineenvaihduntasi.

Ota hyötyliikunnasta kaikki irti. Ryhdy työmatkapyöräilijäksi tai suuntaa lähikauppaan auton sijaan kävellen.

Lue myös: Torju hiustenlähtöä ruokavalion avulla - 7 ruoka-ainetta, jotka lisätä lautaselle

Lue myös: Tankkaa c-vitamiinia flunssakautena - 9 ruoka-ainetta, joissa sitä on enemmän kuin appelsiineissa

Lue myös: Nainen laihdutti itsensä timanttiseen kuntoon - urakka alkoi järkyttävällä tavalla

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat