Kuva: Shutterstock

Röyhtäiletkö jatkuvasti? 5 merkkiä kertoo, että on aika käydä lääkärissä

19.06.2018 15:15 - Senja Rapila

Röyhtäily voi olla merkki myös muista terveysvaivoista.

Missä vaiheessa kannattaa huolestua, jos röyhtäily on jatkuvaa? Women's Health -sivusto julkaisi viisi eri oiretta, joiden ilmetessä on hyvä mennä lääkärin tarkastettavaksi.Voit katsoa merkit alapuolelta.

1. Röyhtäys voi johtaa oksentamiseen

Jos röyhtäykset tulevat yllättäen ja niitä seuraa oksentaminen tai huono olo, voi kyse olla jostain vakavammasta, kuten tulehduksesta tai jopa syövästä. On syytä mennä lääkärille.

2. Olosi on todella turvonnut

Vatsa voi turvota siitä, jos olet niellyt liikaa ilmaa, mutta jos vatsasi on todella turvonnut ja kipeä, voi se olla tukkeuman oire. Jos ilma ei tunnu katoavan vatsastasi ja röyhtäilet jatkuvasti, on syytä mennä lääkäriin varmuuden vuoksi.

3. Tunnet kipua kylkiluissasi

Palleatyrä voi aiheuttaa röyhtäilyä, joka ei ole hengenvaarallista, mutta kovin epämukavaa. Palleatyrä on tyrä, joka syntyy palleassa olevaan aukkoon, kun mahalaukku työntyy aukosta vatsaontelosta rintaonteloon.

4. Kurkkusi on tulessa

Jos röyhtäilet todella paljon syömisen jälkeen, ja röyhtäykset tuntuvat olevan todella polttavia, voi sinulla olla refluksitauti.

5. Laihdut selittämättömästi

Jos laihdut todella nopeasti ilman että olet tehnyt töitä sen eteen, ja röyhtäilet, voi se olla myös merkki tukkeumasta elimistössä. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Ennaltaehkäise turvotusta tehokkaasti - vinkit, joilla onnistut

Lue myös: Huomaa vaarallisen nestehukan oireet ajoissa - listattuna merkit siitä, että on aika juoda lisää vettä

Kilpailut

Uusimmat