Kuva: YouTube & Shutterstock

Asiantuntija varoittaa hälyttävästä trendistä - älä poista arpikudosta kuminauhan avulla

12.04.2018 11:15 - Katariina Auvinen

Lääkärin mukaan arven poistaminen voi johtaa jopa pahempaan arpeen.

Lääkärit ovat huolissaan uudesta trendistä, joka leviää YouTubessa. Ihmiset ovat ladanneet useita videoita palveluun, jossa he kertovat kuinka saivat poisettua ylimääräistä arpikudosta kuminauhojen avulla.

Ylimääräistä arpikudosta voi syntyä esimerkiksi korvalehtiin, jos niissä oleva lävistys on esimerkiksi repeytynyt. Joillain ihmisillä esiintyy perinnöllisesti myös arpien liikakasvua, jonka vuoksi kehoon voi ilmestyä isoja patteja. Keho koettaa paikata repeytymää, jolloin parantuminen pitkittyy ja kohtaan voi syntyä jopa iso patti. 

Ihmiset ovat kertoneet, että kuminauhan kierittäminen tiukasti patin ympärille auttaa pääsemään siitä eroon, koska verenkierto ehtyy ja lopulta kuolioon mennyt ihokaistale putoaa pois. 

Lääkäri Anton Alexandroffin mukaan kyseessä on erittäin huolestuttava trendi. Kuminauhan kietominen arven ympärille on ensinnäkin erittäin kivulias toimenpide, mutta enemmän hän on huolissaan tulehduksista. 

- Tällainen keino voi myös johtaa siihen, että iho ajautuu kuolioon myös arven ympäriltä, joka on aina erittäin huolestuttavaa, Alexandroff listaa Daily Mail -julkaisulle. 

Tämän lisäksi suurentuneen keloidin eli liikakasvaneen arven poistaminen itse voi johtaa jopa suurempaan arpeen, jota tuskin kukaan toivoisi. 

Keloidit pitäisi poistaa ammattilaisen toimesta, joten jos arpi häiritsee kannattaa suunnata YouTuben sijaan lääkärille. 

Lue myös: Yllättävä housumalli jyrää miesten muodissa - katso kuvat trendiheppujen suosikkityylistä

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat