Kuva: Fotolia

Useat aikuiset kärsivät säännöllisistä korvatulehduksista - saattaa johtua monista eri syistä

23.11.2017 17:15 - Senja Rapila

Tunne ikävästä korvatulehduksesta ei välttämättä edes ole oikeasti korvatulehdus. Kipu voi heijastua jostain muualta.

Jotkut aikuiset saattavat kärsiä epämukavasta vaivasta, nimittäin korvatulehduksesta, joka mielletään yleisesti pelkästään lasten ongelmana. On kuitenkin monia asioita, jotka voivat edesauttaa korvatulehduksen syntymistä. Asiantuntija on kertonut Women's Health -julkaisulle 

1. Flunssassa lentäminen lisää riskiä

Jos lennät lentokoneella flunssassa, voi se ärsyttää ja tukkia korvatorven, joka puolestaan voi johtaa myöhemmin bakteeriseen korvatulehdukseen. Jos kuitenkin joudut lentämään lentokoneella flunssassa, puhdista korvat huolellisesti ennen lentoa.

2. Älä käytä korvapuikkoja

Lääkärit sanovat syystä, ettei korvapuikkoja kannata käyttää korvien puhdistuksessa. Ne nimittäin vain työntävät vaikkua sisemmäksi korvakäytävään, eivätkä puhdista korvia kunnolla. Kun vaikku työnnetään syvemmälle korvakäytävään, se voi jäädä sinne jumiin ja kerätä bakteereja. Tämä voi aiheuttaa lopulta korvatulehduksen.

3. Kyse ei välttämättä ole korvatulehduksesta

Poskilihaksissa oleva kipu voi heijastua korvakäytävään ja korvaan, joten mikäli narskutat hampaitasi esimerkiksi pahasti unissasi - tai hereillä ollessasi - voi kipu heijastua korvan kautta.

4. Tupakointi lisää riskiä

Tupakointi ärsyttää hengityskäytäviä, myös korvatorvea, joka yhdistyy kurkun korvaan. Turpoamisen ja nesteen pakkautumisen seurauksena voi olla tulehdus korvassa.

5. Korvatulehduksen vähättely voi johtaa kuulon heikkenemiseen

Jos korvatulehdusta ei hoida asianmukaisesti, voi seuraukset olla vakavat. Hoitamaton korvatulehdus voi aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita korvaan.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Missä vaiheessa päivää tulisi syödä, jos haluaa laihtua? Asiantuntija kertoo vinkit

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat