Kuva: Fotolia

Hiuksiaan värjäävillä naisilla on suurempi riski sairastua syöpään - värjäysten määrällä on väliä

16.10.2017 15:15 - Katariina Auvinen

Asiantuntijan mukaan väriaineissa kannattaa suosia luonnonmukaisuutta.

Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Joka vuosi siihen sairastuu Suomessa noin 5000 naista. Metro-julkaisu uutisoi, että erityisesti hiuksiaan synteettisillä aineilla värjäävillä naisilla on suurempi riski sairastua rintasyöpään. 

Julkaisu on haastatellut rintasyöpään erikoistunutta lääkäriä ja kirurgia, Kefah Mokbelia. Jos hiuksia haluaa värjätä muilla kuin luonnonmukaisilla väreillä, Mokbelin mukaan värjäyskerrat kannattaisi rajoittaa maksimissaan kuuteen kertaan. 

Lontoolaisessa sairaalassa työskentelevä Mokbel kertoo, että värjäys kasvattaa rintasyöpään sairastumisen riskiä jopa 14 prosenttia. Lääkärin mukaan synteettiset väriaineet sisältävät esimerkiksi aromaattisia amiineja, jotka altistavat syövälle. 

- Jos hiuksia haluaa värjätä synteettisillä aineilla kannattaa katsoa, että aromaattisten amiineiden osuus on mahdollisimman vähäinen, Mokbel kertoo julkaisulle. 

Julkaisu nostaa esille myös suomalaistutkija Sanna Heikkisen kommentit. Heikkinen työskentelee syöpärekisterissä ja on tutkinut myös hiusvärien ja rintasyövän yhteyttä. 

- Olemme tutkineet yhteyttä, mutta emme voi varmasti todentaa rintasyövän ja hiusvärien yhteyttä. On paljon mahdollista, että naiset, jotka värjäävät hiuksiaan käyttävät myös muita kemikaaleja iholleen suuria määriä. Näin ollen riski sairastua kohoaa, Heikkinen kertoo. 

Lue myös: Poista hiusväri iholta nopeasti ja hellävaraisesti - katso miten onnistut

Lähde: Metro 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat