Kuva: Fotolia

Oletko onneton elämässäsi? Toimi ensiksi näin

07.09.2017 11:15 - Anna Hopi

Älä pakene pahaa oloa sijaistoimintoihin.

Nykyihminen törmää aika ajoin tyytymättömyyden tunteeseen. Useimmiten, kun tunnemme itsemme onnettomaksi, ensimmäinen reaktio on työntää keinolla millä hyvänsä tuo olo pois. Sen voi tehdä esimerkiksi viemällä ajatuksensa viihdyttävään TV-ohjelmaan tai keskittymällä tunnesyömiseen. Tämänkaltaiset aktiviteetit lisäävät hetkeksi hyvää oloa, mutta pian vanha henkinen kolotus palaa takaisin.

Hyvinvointikirjailija Mo Gawdatin mukaan tämä lähestymistapa ei auta ihmistä pitkällä tähtäimellä. Solve for Happy -kirjailijan mukaan parempi vaihtoehto on kohdata tunteet.

- Kun jokin asia saa tuntemaan olosi onnettomaksi, kohtaa tunne ja käy se läpi, hän sanoo Business Insider -sivustolle.

- Ehditkö keskittymään tarpeeksi itseesi ja pysähtyä kuuntelemaan, miltä sinusta todella tuntuu? Vaikka et osaisikaan korjata oloasi heti, voit tunnistaa ettet voi hyvin.

Elokuussa julkaistun psykologisen tutkimuksen mukaan ne ihmiset ovat pääsääntöisesti onnellisempia, jotka tuntevat olonsa tyytymättömiksi ja hyväksyvät nämä epämukavat tunteet. Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Kiinassa tehdyn tutkimuksen 2300 opiskelijan antamista vastauksista kävi ilmi, että tunteiden hyväksyminen ja vastaanottaminen oli usein keino olla yleisellä tasolla onnellisempi.

- Ei ole realistista haluta tuntea oloaan aina onnelliseksi, tutkimuksen kirjoittaja Maya Tamir kertoi Huffington Post -sivustolle.

- Et voi toivoa, ettet koskaan tuntisi oloasi vihaiseksi tai surulliseksi. Jos hyväksymme kaikki tunteemme, tunnemme olomme tyytyväisemmäksi.

Ensi kerralla, kun olosi on onneton, surullinen ja ikävä - kokeile ottaa tunne vastaan sellaisena kuin se on.

Lähde: Huffington Post, Business Insider.

Lue myös: Kaipaatko enemmän iloa elämääsi? 10 yksinkertaista asiaa, jotka todistetusti lisäävät onnellisuutta

Kilpailut

Uusimmat