Kuva: Fotolia

Nainen luuli kärsivänsä ärtyneestä suolesta - paljastui suolistosyöväksi

04.08.2017 08:15 - Katariina Auvinen - Luettu 9 252 kertaa

Sherie Hagger sivuutti omat suolisto-oireet. Nyt hän varoittaa muita.

Sherie Hagger, 31, luuli pitkään kärsivänsä ärtyneen suolen oireyhtymästä. Oireet olivat hyvin samanlaiset kuin kyseisessä oireyhtymässä. Hänen vatsansa oli hyvin usein turvonnut ja kipeä. Hän kärsi myös ripulista. Pahimmillaan ripuli oli noin tunnin kuluttua siitä, kun Hagger oli syönyt tai juonut jotain. 

Hän yritti helpottaa oloaan muun muassa kuumilla vesipulloilla ja teellä. Noin 15 vuotta aiemmin Haggerilla oli diagnosoitu Crohnin tauti, joka on tulehduksellinen suolistosairaus. Nainen ajatteli oireiden johtuvan tästä ja lisäksi ärtyneestä suolesta.

Suolistosyövälle yleistä on, että harva osaa pitää oireita vakavina. Monille syöpä kehittyy vähitelle, jolloin oireetkin yleistyvät hiljalleen. Oireina voi olla turvotuksen ja ummetuksen lisäksi myös ripulia ja verisiä ulosteita. Nainen sinnitteli yhä pahenevien oireiden kanssa kolme kuukautta ennen lääkärille menoa. 

Lääkäri teki hänelle tähystyksen, jonka jälkeen Hagger sai järkyttäviä uutisia. Lääkäri kertoi naisen sairastavan syöpää. Naisen mukaan tähystys pelasti hänen henkensä. Nyt hän haluaa jakaa tietoisuutta suolistosyövästä myös muille. Hänen mielestään pieniltäkin tuntuvia suolisto-oireita ei pitäisi sivuuttaa. 

"Älkää hävetkö puhua suolisto-ongelmistanne. Mitä enemmän puhumme näistä asioista, sitä vähemmän häpeämme puhua. Tämä ei ole pelkästään viisikymppisten ongelma." 

Nainen kävi läpi monta vaikeaa leikkausta ja syöpä näyttikin parantuvan hyvin. Meni kuitenkin vain vähän aikaa, kun suolistosta löydettiin uusi kasvain. Sen jälkeen Hagger on nyt käynyt läpi toista hoitokierrosta. 

Lue myös: Kärsitkö jatkuvasta yskästä? Lääkäri listasi keuhkosyövän neljä yleisintä oiretta

Lähde: Independent

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat