Kuva: Fotolia

Pyöriikö päässäsi työasiat nukahtamisen hetkellä? Kokeile ajatella onnellista paikkaa

28.07.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Jos oma onnellisin ja rentoutunein paikka sijaitsee vaikkapa rannalla, kuvittele itsesi jokaisella aistilla laiturin nokkaan.

Pörrääkö päässäsi paljon asioita nukahtamisen hetkellä? Et ole yksin, koska monella on vaikeuksia rauhoittaa aivonsa nukahtamisen hetkellä. Usein kehomme on väsynyt, mutta mielessä pyörii työ- tai henkilökohtaiset asiat. Muutamalla vinkillä kuitenkin onnistut rauhoittamaan itsesi ja tekemään nukahtamisesta helpompaa. 

Kokeile kuvitella itsesi mahdollisimman onnelliseen paikkaan. Oletko onnellisimmillasi mökkilaiturilla? Tai mahdollisesti ulkomailla rentoutuneena? Oxfordin yliopiston tutkijat kertoivat, että rentoutuneeseen paikkaan itsensä kuvitelleet nukahtivat 20 minuuttia aikaisemmin kuin ne kohdehenkilöt, jotka laskivat lampaita. 

Kun olet matkustanut mielessäsi onnelliseen ja rentoutuneeseen paikkaan, kuvittele se jokaisella aistillasi. Millaisia tuoksuja tai ääniä paikassa on? Näin jätät vain vähän tilaa muille ajatuksille ja huolehtimiselle. 

Jos onnellinen paikka ei toimi, voit myös kokeilla laulaa itsellesi tuutulaulua. Tuutulaulun laulaminen aiheuttaa saman reaktion kuin onnellinen paikka. Se rentouttaa ja jättää vain vähän tilaa muille murehtimisille. 

Lue myös: Uneton yö takana? Selviä seuraavasta päivästä voittajana helppojen vinkkien avulla

Lähde: Mirror  

Kilpailut

Uusimmat