Kuva: Fotolia

Haluatko herätä aamulla nuoremman ja puoleensavetävämmän näköisenä? 4 tärkeää ohjetta

08.05.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Unen merkitystä muullekin kuin terveydelle on alettu vasta hiljalleen ymmärtää. Nyt asiantuntijat ovatkin selvittäneet, miten jokaisen on mahdollista toteuttaa varsinaiset kauneusunet.

Riittävän unen on todettu vaikuttavan paitsi terveyteen, niin myös painonpudotukseen sekä ulkonäköön. Silti yhä useammat nukkuvat vain vähemmän ja vähemmän öisin, eivätkä suositellut 7-9 tunnin yöunet toteudu kovinkaan monella.

Uniasiantuntija Guy Meadows kertoo unen olevan aikaa, jolloin keho toipuu rasituksesta ja etenkin iho eheytyy yöunien aikana. Tuoreessa tukholmalais-tutkimuksessa puolestaan todettiin, että ihmiset, jotka nukkuivat liian vähän, näyttivät muiden silmissä vähemmän kauniilta, vähemmän terveiltä ja surullisemmilta.

- Nukkuessa meille muodostuu uusia ihosoluja, jotka korvaavat vanhat ihosolut. Siksi liian vähäinen uni todella näkyy naamassa, Meadows kertoo.

Kauneusunet-termi ei olekaan siis täysin keksitty. Alla viisi tehokasta keinoa, joilla jokainen voi ottaa nukkumisestaan kaiken hyödyn irti:

Laita kello soimaan

Monen herätyskello soi aikaisin aamulla, mutta sen lisäksi laita kello soimaan jo illalla. Iltaisen kellonsoiton tarkoitus on muistuttaa tarpeeksi aikaisesta nukkumaanmenosta. Laita kello soimaan aina samaan aikaan illalla ja malta mennä nukkumaan, kun kello soi.

Nuku selälläsi

Selällään nukkuminen on helppo keino maksimoida unen kauneushyödyt. Selällään nukkuessa kasvojen ihoon ei kohdistu epätasaista painetta, joka aiheuttaisi ryppyjä. Huolehdi selällään nukkuessasi, että tyynysi ovat hyvät ja riittävät.

Sulje näytöt

Anna kehosi rauhoittua hyvissä ajoin yöhön ja iltaan sulkemalla tietokoneet, kännykät, televisiot ja muutkin kirkkaat näytöt. Siten nukut paremmin heräilemättä ja maltat nukkua läpi yön.

Siivoa

Pidä huoli yleisestä siisteydestä, sillä sotkuinen koti ja ympäristö aiheuttavat stressiä, huomaamattakin. Tee siis makuuhuoneestasi rauhallinen, siisti ja miellyttävä ympäristö levätä.

Lue myös: Haluatko nopeasti kasvot hoikemman näköisiksi? Kokeile kahta tehokasta keinoa

Lähde: The Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat