Kuva: Shutterstock

Bauer Median radiouutisia lukee jatkossa tekoäly

03.04.2024 14:15 - Minttu Tikkanen

Tekoälyn lukemia uutisia voi kuulla 5. huhtikuuta alkaen.

Bauer Median radiouutisia lukee jatkossa tekoälyuutisankkuri. Samalla Bauer Media aloittaa yhteistyön Suomen Tietotoimiston (STT) kanssa.

Aiemmin Bauer Media on tehnyt uutisyhteistyötä MTV:n kanssa, mutta MTV vetäytyi tänä keväänä radiouutisten sisällöntuotannosta. Jatkossa Bauer Median kanavilla kuullaan STT:n toimittajien kirjoittamia uutisia, jotka Bauer Median oma uutistiimi poimii radion uutisvirtaan.

Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä kommentoi tiedotteessa, että uskoo uuden kokeilun tuovan mukanaan myös paljon uusia mahdollisuuksia sisällöntuotantoon.

”Uskon, että Bauer Median radioiden mahdollisuudet rakentaa omien kanaviensa kuuloista sisältöä tulevat mullistumaan, ja audion teknologinen kehitys tuo meille uusia mahdollisuuksia tehdä entistä parempaa sisältöä", Seppälä sanoo.

Tekoälyn lukemat uutiset kuuluvat 5. huhtikuuta alkaen Bauer Median kanavilla, Radio Nova, Iskelmä, Radio Pooki, Radio Classic, Top51, Auran Aallot, Radio Pori, Radio 957, Kasari, Radio Nostalgia ja Radio Mega.

Tekoälyn rooli vahvistuu

Bauer Media on viime vuosina vahvistanut tekoälytekemistään muun muassa lanseeraamalla tekoälyradion. Bauer Median innovaatiojohtaja Sini Kervisen mukaan aika tekoälyn lukemille radiouutisille oli nyt oikea.

”Meille on erittäin tärkeää, että tekoälyavusteiset innovaatiot ovat luotettavia ja laadukkaita. Uutisdiili STT:n kanssa, jossa sisältö tulee aina luotettavasta lähteestä, on hieno esimerkki siitä, miten tekoälyä voidaan hyödyntää tehokkaasti. Tässä innovaatiossa käytetty tekoälyteknologia mahdollistaa uutistuotantoon asioita, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mahdollisia”, Kervinen kommentoi.

Lue myös: Pohjoismaiden ensimmäinen tekoälyradio aloitti toimintansa - kuuntele ensimmäiset sanat

Lue myös: Radio Nova palvelee autoilijoita uudella tavalla - 'Liikenne on tärkeä osa radiokanavaamme'

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat