Kuva: Shuttertstock

"Uniero" voi jopa pelastaa parisuhteesi - kumppanisi voi sabotoida untasi tietämättäsi

09.04.2019 20:45 - Katariina Auvinen

Jos heräät joka aamu väsyneenä, kannattaa miettiä tarkkaan, mistä se voisi johtua.

Jos asut kumppanin kanssa ja nukut huonosti, syy voi löytyä vierestäsi. Vaikka rauhoittuisit yöpuulle hyvissä ajoin ja joisit viimeisimmän kahvikupillisen ennen kolmea iltapäivällä, muttet siltikään nuku hyvin, se voi johtua puolisostasi, joka häiritsee untasi jopa tietämättäsi. 

Kun toinen kääntyilee ja vääntyilee vieressä, herkällä nukkujalla se vaikuttaa uneen ja sen laatuun. Huomaat asian siitä, että saatat olla todella väsynyt ja kärttyinen aamuisin. Mirror-julkaisun mukaan tästä asiasta kärsivät itse asiassa hyvin monet parit, joten niin sanottu uniero voisi tulla kysymykseen. 

Se tarkoittaa sitä, että puolisot nukkuvat erillään ja jopa eri huoneissa, jotta saisivat kunnon yöunet heräämättä toisen kääntyilyyn. Psychology Today -julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan huonot yöunet voivat vaikuttaa negatiivisesti parisuhteeseen ja aiheuttaa negatiivisia tunteita kumppania kohtaan. 

Näin ollen tutkijat ovat puhuneet jopa parisuhteen pelastamisesta niin, että parit kokeilisivat nukkua erillään, jos väsymys valtaa mielen joka päivä. 

Tutkijat löysivät yhteyden siihen, että huonot yöunet lisäävät negatiivisia tunteita kumppania kohtaan. Ihminen tuntee toista kohtaan vähemmän kiitollisuutta ja he ajattelevat enemmän itseään kuin he, jotka nukkuivat hyvin.

Jos tällainen tilanne kuulostaa tutulta, teidän kannattaisi kokeilla järjestelyä, jossa nukutte erillään. Raportissa neuvotaan kertomaan kumppanillenne, että rakastatte häntä, mutta haluatte kokeilla, toimisiko erillään nukkuminen niin, että molemmista tuntuisi levänneeltä. 

Lue myös: Onko parisuhteessasi paljon riitelyä? Merkit, jotka voivat kieliä ongelmasta

Lue myös: Monella suomalaisnaisella on varasuunnitelma eron hetkelle - 'Potentiaalinen mies oltava hollilla"

Lähde: Mirror 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat