Kuva: Shutterstock

Pinttyneet parisuhdesäännöt, joita onnellisen parin tulisi rikkoa päivittäin

25.10.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Joskus aamu on iltaa viisaampi, ja riita on parempi katkaista nukkumalla hyvät yöunet väliin.

Vastarakastuneet saavat usein kuulla neuvoja koskien sitä, kuinka parisuhde kukoistaa onnellisena vuodesta toiseen. Kaikkia pinttyneitä neuvoja ei kuitenkaan tulisi noudattaa orjallisesti, sillä Your Tango -sivusto listasi vanhat uskomukset, joita onnelliset pariskunnat rikkovat päivittäin.

Voit katsoa alta pinttyneet parisuhdesäännöt, jotka jokaisen pariskunnan tulisi uskaltaa rikkoa.

1. “Älkää koskaan menkö vihaisena nukkumaan.”

Joissain tilanteissa aamu on iltaa viisaampi, ja pahimman tunnekuohun yli nukkuminen kannattaa.

”Joskus hyvät yöunet lopettavat riidan paremmin kuin tuntikausien kinastelu.” Alex, naimisissa 16 vuotta.

2. ”Älkää salailko toisiltanne mitään.”

On joitakin tilanteita, jolloin täysin brutaali rehellisyys saa aikaan enemmän hallaa kuin hyötyä.

”On joitakin asioita, mitä aviomieheni ei tiedä ja toisin päin. Esimerkiksi muutamat tyttäriämme koskevat asiat. Joskus tytöt uskoutuvat minulle, koska olen heidän äitinsä ja nolostuisivat, jos isä saisi tietää salaisuudet. Olen mieluummin luottamuksen arvoinen, enkä usko, että aviomieheni loukkaantuu asiasta.” Kristin, naimisissa 26 vuotta

3. ”Puhukaa kaikki asiat halki.”

Joskus ”vähemmän on enemmän” -filosofia pätee myös asioiden loputtomaan puimiseen parisuhteessa.

”Rikomme molemmat tätä sääntöä. Jos juttelisimme kaikki asiat täysin halki, poikki ja pinoon, emme ehtisi juuri muuta tehdäkään.” Lauren, naimissa 15 vuotta.

4. ”Älä yritä muuttaa kumppaniasi.”

On olemassa muutamia seikkoja, joihin omalta kumppaniltaan voi toivoa parannusta.

”Yritin korjata mieheni siivoustapoja, ja hän onkin tehnyt huomattavan parannuksen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kumppania ei voi muuttaa mutta keskustelun avulla tapoja voi parantaa,” Lauren kertoo.

5. ”Pidä tiukasti kiinni omasta ajasta ja harrastuksista.”

Jotkut pariskunnat kokevat, että yhteisten harrastusten löytäminen lähentää heitä entisestään.

”Me emme tee kovinkaan paljon asioita erillään toisistamme. Vaikka meillä on eri harrastuksia, jotenkin aina keplottelemme myös toisemme mukaan niihin,” Marie toteaa.

6. ”Jakakaa kotityöt tasan.”

“Olen kotiäiti, joten minun vastuullani on isompi osa kotitöistä. En usko siihen, että kotityöt tulisi jakaa prikulleen tasan, sillä se on hankalaa.” Michelle, naimisissa 17 vuotta.

7. ”Pitäkää kiinni säännöllisistä treffi-illoista.”

Eikö energiaa löydy lastenvahdin etsimiseen vai onko olo pitkän työpäivän jälkeen täysin nuutunut? Deiteistä ei tulisi kantaa ylimääräistä stressiä.

”Meillä ei ole juurikaan energiaa treffeille. Joten kyllä, tämä on sääntö, jota rikomme paljon. Tiedostamme, että ehdimme taas deiteille sitten, kun lapset ovat hieman isompia,” Lauren pohtii.

8. ”Priorisoikaa romantiikka aina ensimmäiseksi.”

Arjen ei aina tarvitse olla romanttisia kynttiläillallisia, rakkauskirjeitä ja seksikkäisiin alusvaatteisiin pukeutumista.

”Romantiikka ei ole meillä lainkaan prioriteettina. Kuten aviomieheni sanoo, että se on viimeisenä listallamme. Mutta se on täysin ok, sillä osoitamme päivittäin arjessamme rakkautta pienin teoin. Sanomme, että rakastamme toisiamme ja suukottelemme,” Susan kertoo arjen romantiikasta suhteessaan.

9. ”Pitäkää lapset pois sängystänne”

“Me nautimme siitä, että olemme taaperoiden kanssa koko perheenä vuoteessa. Tämä tarkoittaa vain sitä, että vaimon kanssa pitää käyttää luovuutta, missä ja milloin harrastaa seksiä. Kuka sanoi, että sen tulisi tapahtua sängyssä?” Marcus, naimisissa 5 vuotta.

Lue myös: Ällöttävät asiat, jotka tulevat osaksi parisuhdetta, kun se on vakaalla pohjalla - samaistutko?

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat