Kuva: Shutterstock

Suomi kiinnostaa turisteja tänä kesänä edellisvuotta enemmän

07.05.2024 21:15 - Nina Turunen

Miljoonat pohjoismaista kulttuuria ja luontoa arvostavat turistit suuntaavat jälleen lomansa pohjoiseen.

Ulkomaisten matkailijoiden odotetaan tekevän nyt kesällä Suomeen jopa 1,8 miljoonaa matkaa, kertoo Visit Finland tiedotteessaan. Matkailijoiden käyttämä rahamäärä majoitukseen, ravintoloihin ja kahviloihin, urheiluun, kulttuuriin, ostoksiin, liikkumisiin ja muihin menoihin voi tulevana kesänä nousta jopa 1,4 miljardiin euroon. Viime kesänä vastaava summa oli 1,3 miljardia euroa. Visit Finlandin toiveikas arvio perustuu kasvavaan kiinnostukseen ja ennakkovaraustietoihin.

- Matkailuaiheiset hakukonehaut Suomeen ovat kevään aikana kasvaneet lupaavasti edellisvuodesta. Kesä-Suomeen on myös avattu lukuisia uusia lentoreittejä ja lentoliikenteen kapasiteettia on nostettu. Kesän lentovaraukset ovat kasvaneet yli kymmenen prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Katarina Wakonen Visit Finlandilta.

Matkailu on noussut korona-ajan kuopasta ja sen kerrotaan olleen pandemian jälkeen etusijalla kuluttajien vapaa-ajan budjetin käytössä. 

- Kysyntä kohdistuu nyt hinta-laatusuhteeltaan hyviin kohteisiin. Elpyminen alkoi 2021–2022 isojen matkailumaiden tunnetuista kohteista, mutta nyt Euroopassa turvallisena pidetyt, pohjoisen viileät kohteet ovat alkaneet kiinnostaa matkailijoita ja matkanjärjestäjiä.  

Matkailuvuoden paras tulos tehdään usein kesällä. Ulkomaiset matkailijat viettivät Pohjoismaissa viime kesänä yhteensä 24 miljoonaa yötä. Suomen osuus tästä on seitsemän prosenttia, kun puolestaan Ruotsin ja Norjan osuudet ovat kolmin- jopa viisinkertaiset.

Visit Finlandin mukaan Suomi tunnetaan maailmalla erityisesti talven elämyksistä ja kokemuksista. Talvikuukausina Suomen osuus Pohjoismaissa tehtävistä ulkomaisista yöpymisistä nousee neljäsosaan ja tekee samalla Suomesta markkinajohtajan. Kesätarjonnan heikko tunnettavuus selittää kesäkauden heikompaa tulosta.

Suomen matkailuala tavoittelee kasvua ja ympärivuotisuutta, joten kesäkaudella menestyminen nousee ratkaisevaan asemaan. Kasvua pyritään hakemaan kasvattamalla ulkomaista kysyntää, sillä suomalaisten kotimaan matkailun kerrotaan kääntyneen laskuun.

Lue myös: Matkavloggaajat tutustuivat Suomeen - yksi asia ihmetytti jo lentokentällä

Lue myös: Matkailijat roskaavat Lapissa röyhkeästi - paikalliset siivoavat tienvarsia ja luontoa vuosittain

Lue myös: Onko sinulla ongelmia pakkaamisen kanssa? Katso vinkit, kuinka pakata mutkattomasti

Lähde: Visit Finland

Kilpailut

Uusimmat