Kuva: Shutterstock

Vauhdita erosta toipumista – 6 kohdan ohjeilla onnistut

15.07.2018 17:15 - Senja Rapila

Erosta toipuminen voi tuntua loputtomalta suolta, joka ei selkene koskaan.

Eroaminen ei ole useimmissa tapauksissa millään tavalla ihanteellista, ja erot voivat olla joskus todella sotkuisiakin. Pahinta on, jos ero jättää jälkeensä särkyneitä sydämiä, joiden korjaaminen tuntuu olevan miltei mahdotonta. Greatist-sivuston on listannut kuusi erilaista ohjetta, joiden avulla voit vauhdittaa paranemisprosessiasi eron jälkeen.

Voit lukea asiat alapuolelta.

Älä välttele suremisprosessia

On täysin normaalia olla maissa siitä, kun merkityksellinen suhde päättyy. Anna itsellesi aikaa surea ja käsitellä eroa, älä yritä päästä siitä yli pakolla liian nopeasti. Anna itsesi tuntea kaikki tunteet, mitä tunnet eron jälkeen.

Helpota kipuasi

Kipu eron jälkeen voi tuntua myös fyysisenä. Käy hieronnassa, joka rentouttaa ja vähentää stressiä. Hieronnasta saat myös positiivista ihokontaktia toiselta ihmiseltä, joka voi auttaa eron jälkeisessä toipumisessa.

Hae tukea perheeltäsi ja ystäviltäsi

Sen sijaan että itkisit kotona, hae tukea perheeltä ja ystäviltäsi. Pyydä heitä pitämään sinulle seuraa ja viemään ajatuksesi muualle erosta.

Poista eksäsi elämästäsi kokonaan

Jotta saisit entisen kumppanin pois mielestäsi, on aika poistaa hänet myös sosiaalisesta mediasta. Lopeta hänen seuraamisensa somessa ja poista eksän yhteystiedot. Sinulla ei todennäköisesti ole enää mitään syytä olla häneen yhteydessä. Näin nopeutat paranemistasi.

Keksi itsellesi muuta ajateltavaa

Jonkin ajan kuluttua kun olet käsitellyt eroa itkien ja kokien muita tunteita, on aika nostaa pää ylös ja keksiä jotain muuta ajateltavaa. Käy elokuvissa, syömässä, ravintolassa, museossa, kylpylässä, lomalla - mikä ikinä auttaakin sinua saamaan hyvän fiiliksen. Voit myös kokeilla kuunnella äänikirjoja, josko ne auttaisivat yksinäisyyteen.

Löydä itsellesi laastari

Vaikka et tietäisikään haluatko eron jälkeen mitään vakavaa, on aika palata deittirintamalle. Deittiprofiilin luomisessa ei ole mitään väärää, ja muilta ihmisiltä huomion saaminen voi olla sinulle vain hyväksi. Sinun ei tarvitse vastata ihmisille välittömästi, mutta huomion saaminen voi tuntua hyvältä.

Lähde: Greatist

Lue myös: Läheisriippuvuutta esiintyy myös ystävyyssuhteissa - onko sinun ystäväsi pahaksi sinulle?

Lue myös: 8 hyvää asiaa, jotka tapahtuu luopuessasi myrkyllisestä ihmissuhteesta - katso lista

Lue myös: Kannattaako eksän kanssa palata yhteen? Tilanteet, joissa se on hyvä vaihtoehto

Kilpailut

Uusimmat