Kuva: Shutterstock

Toivota erilaisuus tervetulleeksi - 3 neuvoa auttavat lopettamaan itsensä vertaamisen muihin

14.07.2018 19:15 - Senja Rapila

Aina erilaisuuden vaaliminen ei ole helppoa nykymaailmassa.

Jokaisen tulisi olla ylpeä omasta erilaisuudestaan ja siitä, ettei kukaan ole tässä maailmassa samanlainen. Jos kuitenkin olet huomannut vertailevasi itseäsi paljonkin muihin ihmisiin, voi Greatist-sivuton listaamat vinkit tulla sinulle hyödyksi.

Millä tavoin voit päästä eroon siitä, että vertailet itseäsi jatkuvasti muihin ihmisiin? Voit lukea neuvot alapuolelta.

1. Toivota erilaisuus tervetulleeksi.

Halu, joka voi usein naamioitua katkeruudeksi tai kateellisuudeksi, voi olla joskus hyvästä, kun siihen asennoituu oikein. Ehkä kadehdit toista henkilöä tämän hyväpalkkaisesta työstä, tämän asuinpaikasta, kodista tai perheestä. Käännä kateus voimavaraksesi ja ajattele, että saat tästä henkilöstä inspiraatiota rakentaa omaa unelmaasi ja tavoitella sitä kohti. Jos haluat olla yhtä hyväpalkkaisessa työssä, voit saada siitä motivaatiota.

2. Kiinnitä huomiota siihen, vertaatko itseäsi aina tiettyyn henkilöön tai asiaan.

Jos vertailet itseäsi aina ja uudelleen samaan henkilöön, voi hänestä muodostua sinulle pakkomielle. Tässä tapauksessa terapia voi olla vaihtoehto, kun ikävä tapa on jo pinttynyt omiin aivoihisi. Ennen terapiaan suuntaamista voit kuitenkin kirjoittaa tunteitasi ylös paperille, kohdistaa mielenkiintosi muihin asioihin kun huomaat ajattelevasi häntä ja lopettaa sosiaalisessa mediassa kadehtimiesi ihmisten seuraamisen.

3. Päästä arvostelusta hetkeksi irti.

Pystytkö antamaan itsellesi viikon tauon kaikesta tästä? Vähennä ajanviettoa sosiaalisessa mediassa, älä käy tapahtumissa joissa tapaisit kadehtimiasi ihmisiä. Anna itsellesi sen sijaan laatuaikaa: tee ihania kasvo- ja vartalohoitoja kotona, osta kauniit alusvaatteet - mitä tahansa, mikä kasvattaa itsevarmuuttasi tai tekee olosi kauniiksi edes hetkeksi. Pienin askelin kohti voittoa!

Lähde: Greatist

Lue myös: Nainen, oletko muuttumassa äidiksesi? Lista huvittaa netissä

Lue myös: Läheisriippuvuutta esiintyy myös ystävyyssuhteissa - onko sinun ystäväsi pahaksi sinulle?

Lue myös: Oletko jo löytänyt parhaan ystäväsi? 10 merkkiä, joista tiedät

Kilpailut

Uusimmat