Kuva: Shutterstock

Elätkö myrkyllisessä suhteessa? 5 hälytysmerkkiä paljastavat

03.07.2018 18:15 - Elisa Jalasjoki

Tyypillistä on esimerkiksi se, ettet tunnu mitenkään miellyttävän kumppaniasi.

Myrkylliseen parisuhteeseen saattaa ajautua usein lähes huomaamaattaan. Näin myös esimerkiksi pitkässä parisuhteessa elänyt saattaa eräänä aamuna havahtua huomaamaan, ettei oma suhde enää olekaan kovin terveellä pohjalla.

Tyypillistä on, että myrkylliseen suhteeseen ajautuu helposti erityisesti silloin, kun on herkässä tilassa, eli esimerkiksi käydessään läpi jotakin vaikeaa. Oleellista on myös se, ettei myrkyllinen suhde useinkaan ilmene minkäänlaisina fyysisinä merkkeinä, vaan on ainoastaan henkistä. 

Your Tango -sivusto listasi viisi tyypillistä merkkiä, jotka voivat kieliä myrkyllisestä suhteesta. Lue merkit alta ja pysähdy miettimään, kuulostavatko ne tutuilta. 

1. Vaikuttaa siltä, ettet koskaan tee mitään oikein

Yksi tyypillisimmistä piirteistä myrkyllisessä parisuhteessa on, ettet oikeastaan koskaan tunnu miellyttävän kumppaniasi. Kun olette samaa mieltä asioista suhde toimii hyvin, mutta kun olet eri mieltä, ajaudutte helposti konfliktiin ja tilanne muuttuu epämukavaksi. 

2. Kaikki keskittyy aina kumppanisi ympärille, ei koskaan sinun

Tuntuuko, ettei kumppanisi koskaan kuuntele tunteitasi? Tuntuuko, ettei vastavuoroista keskustelua ole mahdollista saavuttaa, eikä mielipiteitäsi koskaan kuunnella, huomioida tai arvosteta? Sen sijaan että huomioisitte myös sinun näkemyksiäsi, väittelette kunnes kumppanisi saa viimeisen sanan. 

3. Huomaat itsestäsi, ettet pysty nauttimaan hyvistä hetkistä toisen läsnäollessa

Kumppanisi läsnäolo saa sinut varpaillesi. Huomaat joutuvasi kontrolloimaan omaa käytöstäsi ja näin ollen pitämään omaa onnellisuuttasi taka-alalla. 

4. Et kykene olemaan oma itsesi kumppanisi läsnäollessa

Et tunne oloasi vapautuneeksi kumppanisi läsnäollessa. Et myöskään uskalla kertoa miltä sinusta tuntuu tai mitä ajattelet. Huomaat äkkiä, ettet enää tunnista itseäsi, mutta niin eivät tunnista läheiset ystäväsi tai perheenjäsenesikään. 

5. Sinulla ei ole lupaa kasvaa ja kehittyä

Pyrkiessäsi kasvamaan ja kehittämään itseäsi, kumppanisi on pilkallinen ja epäuskoinen. Myrkyllinen ja rajoittava kumppani haluaa jatkuvasti kontrolloida sinua ja kehittymistäsi siksi, että kokee muuttumisesi uhkaavana. Useat pitävät tätä harhaluuloisesti positiivisena merkkinä siksi, että sen katsotaan kielivän välittämisestä. Totuus kuitenkin on, että todellisuudessa oman kumppanin tulisi kontrolloinnin sijaan ainoastaan pyrkiä kannustamaan sinua.

Lue myös: Valitsetko aina vääriä kumppaneita? Asiantuntijat listasivat syyt, jotka ajavat tilanteeseen

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat