Kuva: Shutterstock

Pettikö deittisi eksäänsä? Kysy itseltäsi 4 asiaa ennen parisuhteeseen ryhtymistä

12.03.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Vaikka deitti olisi mokannut aiemmassa parisuhteessaan, nykyhetkessä tärkeintä on se, että virheistä on otettu opiksi.

Parisuhteessa rakastavaisilla tulee vastaan niin ylä- kuin alamäkiäkin. Joskus vaikeat ajat johtavat kuitenkin siihen, että toinen osapuolista ajautuu pettämään kumppaniaan. Menneisyydessä tapahtuneet syrjähypyt voivat myös vaikeuttaa parisuhteen muodostamista tulevaisuudessa.

Jos deittikumppanisi on ollut edellisessä suhteessaan uskoton ja sinua epäilyttää, onko hän luottamuksesi arvoinen, lue alta Elite Dailyn listaamat kysymykset, jotka kannattaa kysyä itseltään ennen parisuhteeseen heittäytymistä.

1. Kertoiko hän sinulle itse syrjähypystään vai saitko tietää asiasta sattumalta?

Jos deittisi päättää heti tapailunne alussa olla rehellinen ja tunnustaa aiemman tekonsa, on todennäköistä, että hän katuu syrjähyppyään. Tunnustaminen on myös merkki siitä, että hän haluaa aloittaa kanssasi täysin puhtaalta pöydältä ilman, että menneisyyden luurangot jäävät kalvamaan hänen mieltään.

2. Vaikuttaako hän aidosti katuvalta?

Vaikka deittisi olisi ottanut syrjähyppynsä puheeksi oma-aloitteisesti on tärkeää tarkkailla myös sitä, vaikuttaako hän aidosti katuvalta. Jos hän syyttää teoistaan edellistä seurustelukumppaniaan on todennäköistä, että deittisi haluaa ohittaa toilailunsa pelkästään olankohautuksella ja unohtaa virheensä.

3. Tuntuuko sinusta, että voit kaikesta huolimatta luottaa häneen?

Parisuhde vaatii vankkaa luottamusta puolin ja toisin. Ota rauhassa aikaa itsellesi ja pohdi, voitko luottaa deittikumppaniisi myös pitkällä tähtäimellä ja oletko valmis tosissasi rakentamaan yhteistä elämää hänen kanssaan.

4. Onko hän ottanut virheistä opikseen?

Teemme kaikki virheitä elämämme aikana, eikä kukaan meistä ole täydellinen. Vaikka deittisi olisi ajautunut pettämään edellistä seurustelukumppaniaan, tärkeintä nykyhetkessä kuitenkin on se, onko hän todella ottanut aiemmista virheistä opikseen. Menneisyyden toilailusta oppimisesta kielii esimerkiksi se, että hän on valmis vastaamaan avoimesti mieltäsi painaviin kysymyksiin. Hyvä merkki on myös se, jos kumppanisi ei anna pelkästään sanojensa puhua lojaalisuuden puolesta, vaan hän osoittaa sitä myös teoillaan.

Lue myös: Miksi ihminen pettää? Tutkimus selvitti syitä

Lue myös: Missä vaiheessa avioliittoa petetään todennäköisimmin? Naisilla ja miehillä ero

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat