Kuva: Fotolia

Mikä on täydellinen ikäero pariskunnalle? Tietty lukema takaa kestävän rakkauden

02.08.2016 17:15 - Tiina Svensk

Ilmeisesti mahdollisimman pieni ikäero takaa sen, että rakkaus kestää vuosikausia.

Yleinen sanonta väittää, että rakkaus ei katso ikää. Tutkijat ovat kuitenkin eri mieltä, sillä täydellistä ikäeroa onnellisen parisuhteen ja kestävän rakkauden takaamiseksi on laskettu useaan otteeseen. Tällä kertaa vastaukset jaettiin kuitenkin vielä tarkempiin ryhmiin, kerrotaan Cosmopolitanin artikkelissa.

Atlantan Emoryn yliopiston tutkimuksessa selvitettiin 3000 hengen otantaryhmän parisuhteen kestoa. Selvisi, että mitä suurempi ikäero on, sitä todennäköisemmin pariskunta eroaa. Jos pariskunnan ikäero oli yli 20 vuotta, todennäköisyys erota oli huimat 95 prosenttia. 10 vuoden ikäerossa todennäköisyys putosi 39 prosenttiin ja viiden vuoden ikäerolla luku oli vain 18 prosenttia.

Onko pienempi ikäero siis parempi? Tutkimusryhmän mukaan on, sillä ideaali-ikäerona pidettiin vain yhtä vuotta. Silloin todennäköisyys erota oli ainoastaan 3 prosenttia. Samalla tutkimusryhmä kuitenkin muistuttaa, ettei tilastoja sovi tuijottaa liiaksi: jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, ja rakkauden kestämiseen vaikuttavat monet tekijät.

Lue myös: IS: Suomalaispariskunnat eivät välitä ikäerostaan: 38 vuotta ei haittaa, kun rakkaus on aitoa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat