Kuva: AOP, AOP / Matti Matikainen

Viisusuosikit Loreen ja Käärijä kohtasivat, ja ruotsalaistähti oli myyty - kertoo, mitä näki katsoessaan miestä silmiin

20.04.2023 15:15 - Iiro Myllymäki

Euroviisujen ennakkosuosikki Loreen arvostaa Käärijää sekä ihmisenä että artistina.

Loreen, 39, edustaa Ruotsia tänä vuonna Euroviisuissa kappaleella Tattoo. Jo kerran vuonna 2012 kilpailun voittanut artisti on tällä hetkellä ylivoimainen ennakkosuosikki nappaamaan voiton toukokuun 13. päivä Liverpoolissa järjestettävässä finaalissa. Vedonlyöjien listauksissa hänen perässään kakkossuosikkina on Suomen Käärijä, 29, joka on saavuttanut valtavan suosion Cha Cha Cha -kappaleellaan. Euroviisuista ennustetaankin jännittävää Suomen ja Ruotsin maaottelua.

Loreen ja Käärijä ovat päässeet jo tapaamaan toisensa. He esiintyivät Madridissa ja Lontoossa järjestetyissä Euroviisujen niin sanotuissa pre-party-tilaisuuksissa, missä eri maiden artistit esiintyvät faneille ja antavat haastatteluja. Samalla artistit pääsevät myös tutustumaan toisiinsa, ja myös Käärijä ja Loreen ovat päässeet jutustelemaan keskenään.

Loreen kertoo Radio Novan Illan Tähtivieras -podcastissa, millainen hänen kohtaamisensa Käärijän kanssa oli Madridissa. Tapahtuma järjestettiin 7.–8. huhtikuuta. Ruotsalaistähdellä on vain hyvää sanottavaa suomalaisesta kilpakumppanistaan.

- Pidän hänestä. Katsoin häntä silmiin ja näin, että hän on ennen kaikkea erittäin kiltti ja hyvä ihminen. Se oli hienoa, Loreen kertoo juontaja Mari Valosaaren haastattelussa.

Loreen pääsi todistamaan myös Käärijän live-esiintymistä, missä miehestä kuoriutui aivan toisenlainen puoli.

- Se on upea yhdistelmä. Hän on täysi luonnonvoima lavalla täynnä energiaa, ja muuten hän on hyvin syvällinen ja fiksu.

Loreen paljastaa lähettäneensä Käärijälle juuri viestinkin, jossa hän kyseli tämän kuulumisia. Näin ollen vaikuttaa siltä, että median ja fanien kaksikolle luoma kilpailuasetelma ei paina heitä itseään.

Vuonna 2012 Euroviisut Euphoria-kappaleella voittanut Loreen kertoo arvostavansa Käärijää artistina.

- Rakastan artisteja, jotka ottavat taiteensa vakavissaan. Hän tekee kovasti töitä ja uskoo siihen, mitä tekee, Loreen sanoo.

Käärijä on jakanut hänen ja Loreenin yhdestä Madridin-kohtaamisesta hauskan videon, jossa kaksikko naureskelee keskenään. Tämän videon voi katsoa alta. Jos se ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Loreen mainitsee haastattelussa myös omat voittajasuosikkinsa kilpailussa, jos itseään ei saa sanoa. Heti ensimmäiseksi nainen mainitsee Käärijän. Hänelle omissa suosikeissa ei ole kyse vain musiikista, vaan myös artistin ”viboista”, joista hän puhuu haastattelussa monesti. Käärijän lisäksi hän mainitsee suosikeikseen Norjan Alessandran ja Espanjan Blanca Paloman, jotka ovat niin ikään olleet vahvoilla ennakkoveikkauksissa viisumenestyjistä.

Sekä Suomi että Ruotsi kilpailevat Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 9. toukokuuta.

Koko haastattelun pääsee kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: BBC:n musiikkitoimittaja arvioi kaikki euroviisubiisit - näin kävi Käärijälle

Lue myös: MTV: Ruotsin viisuedustaja Loreen ylistää Käärijää: "Todella luovaa"

Kilpailut

Uusimmat