Kuva: AOP

MTV: Ruotsin viisuedustaja Loreen ylistää Käärijää: "Todella luovaa"

28.03.2023 17:15 - Iiro Myllymäki

Ruotsi on suurin ennakkosuosikki voittamaan tämän vuoden Euroviisut.

Ruotsia Euroviisuissa tänä vuonna edustava Loreen, 39, on antanut haastattelun MTV Uutisille ja kertoo muun muassa mielipiteensä Suomen viisuedustajasta Käärijästä, 29. Loreen on tällä hetkellä ylivoimainen ennakkosuosikki voittamaan Liverpoolissa järjestettävät Euroviisut, kun taas Suomi on vedonlyöntilistoilla kakkosena voittajaveikkauksissa.

Loreen kilpailee Tattoo-kappaleella. Hän kertoo pitävänsä Käärijän Cha Cha Cha -kappaleesta ja myös siitä UMK:ssa nähdystä esityksestä.

- Rakastan kaikkea luovaa. Kun näin [Käärijän] esityksen ajattelin, että tämä on todella luovaa ja antaa katsojalle mahdollisuuden pohtia, mitä hän haluaa esityksellään viestiä. Se tuntui aidolta. Joltain, mitä ei ole koskaan nähty aikaisemmin, ja rakastan sitä, Loreen sanoo.

Loreen kokee, että Käärijän kappale ja esitys voivat olla kilpailumielessä uhka hänelle.

- Tietysti voivat. Kilpailun näkökulmasta kaikki ovat uhkia, koska et voi ikinä tietää, mistä ihmiset pitävät. Ainoa asia, johon voit vaikuttaa on se, mitä itse luot, Loreen sanoo MTV Uutisille.

Hän kuitenkin sanoo, ettei ole liiemmin miettinyt Euroviisujen kilpailuasetelmaa. Hän ajattelee, että musiikissa ei oikeastaan voi kilpailla.

- Kyse on myös musiikkimausta. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, kun on kyse luovuudesta. Se on vain leikki. Hauska leikki, joka saa hyvälle mielelle, Loreen sanoo.

Käärijä voitti UMK:n ja sai euroviisuedustuspaikan. (kuva: Yle / Miikka Varila)

Loreen on jo kertaalleen voittanut Euroviisut vuonna 2012. Hän esiintyi tuolloin Euphoria-kappaleella, josta tuli suuri hitti. Tattoo-kappalekin on jo noussut suureen suosioon ja esimerkiksi rikkonut striimiennätyksiä Ruotsin Spotifyssa. Kappale löytyy tällä hetkellä Suomenkin Spotifyn kymmenenneltä sijalta.

Osa suomalaisista euroviisufaneista ihmetteli aiemmin Loreenin ensireaktiota Cha Cha Cha -kappaleeseen. Loreen esiintyi muiden Ruotsin euroviisukarsinnan Melodifestivalenin finalistien kanssa YouTube-kanava Eurovision Hubin videolla, jossa heille näytettiin tämän vuoden euroviisukappaleiden videoita. Loreen vaikutti mietteliäältä Käärijän kohdalla.

- Olen utelias näkemään, mitä hän haluaa sanoa tällä, Loreen sanoi.

Jotkut tulkitsivat naisen reaktion niin, ettei hän juuri pitänyt Käärijän esityksestä.

Kyseisen videon voi katsoa alta.

Loreen ja Käärijä kilpailevat molemmat Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina toukokuun 9. päivä. Molempien odotetaan menevän helposti finaaliin, joka puolestaan käydään toukokuun 13. päivä.

Lue myös: Viisufaneilta yksimielinen tuomio Käärijän esiintymispaikalle Euroviisujen semifinaalissa

Lue myös: Oletko huomannut Käärijän tatuoinnissa piilevän mokan? Oli vähällä mennä huomattavasti pahemmin pieleen

Lähde: MTV Uutiset

Kilpailut

Uusimmat