Kuva: Shutterstock

Nukuitko huonosti? Pienillä vinkeillä varmistat, että näytät upealta päivällä

01.06.2018 17:45 - Katariina Auvinen

Unettomuus voi turvottaa silmiä ja saada olon tuntumaan pöhöttyneeltä.

Kaikilla on joskus niitä öitä, uni ei vain tule, vaikka miten toivoisi. Varsinkin näin kesän kynnyksellä valoisuus saa valvomaan myöhempään ja hankaloittaa myös nukahtamista. Sen lisäksi kotoa voi löytyä myös pieniä lapsia, jotka pitävät hereillä.

Jos nukuit todella huonosti, mutta haluat näyttää levänneeltä aamulla, muutamat kikat voivat pelastaa päiväsi. Esimerkiksi kylmä on avainasemassa aamutuimaan, kun yrität helpottaa pöhöttynyttä oloa ja turvonneita silmiä. 

Kosteuttavat silmätipat

Kosteuttavat silmätipat ovat oikea pelastus silloin, jos yö on tullut valvottua. Ne saavat silmät tuntumaan paremmilta, mutta poistavat myös hieman punaisuutta. 

Kylmät lusikat

Tämä on jo vanha kikka, mutta se todellakin toimii. Jos haluat päästä silmänympäristön turvotuksesta nopeasti eroon, aseta kylmät lusikat turvonneisiin kohtiin ja pidä niitä siinä hetken. Kylmä auttaa laskemaan turvotusta. 

Kylmä suihku 

Kylmä suihku ainakin herättää, koska se saa verenkierron liikkeelle, vaikkakin se voi kuulostaa aamutuimaan viimeiseltä asialta, jonka haluaisit tehdä. Elite Daily -julkaisun mukaan se kuitenkin kannattaa. Sen lisäksi, että kylmä suihku herättää sinut uuteen päivään, se kirkastaa ihoa ja supistaa myös ihohuokosia. 

Kosteuta ihoasi ennen meikin levittämistä

Esimerkiksi C-vitamiinia sisältävät voiteet tai seerumit ovat loistavia apuja kiireisenä ja väsyneenä aamuna. C-vitamiini kirkastaa ja elvyttää ihoa, joten se toimii loistavana apuna, jotta näyttäisit raikkaalta päivällä. Anna kuitenkin voiteen imeytyä tarpeeksi hyvin ennen kuin lisäät meikin. 

Ehosta vain kevyesti 

Huonon yön jälkeen raskaampi meikki voi tuntua ensin paremmalta vaihtoehdolta, mutta sitä se ei ole. Monesti raskas meikki pakkaantuu helpommin juonteisiin, jonka tuloksena voit näytää entistä väsyneemmältä. Panosta sen sijaan valoa taittaviin tuotteisiin ja kevyeen ehostukseen. 

Lue myös: Mitä tapahtuu, jos et nuku vuorokauteen? Vaikuttaa kehoon vakavammin kuin arvaatkaan

Lähde: Elite Daily 

Kilpailut

Uusimmat