Kuva: Fotolia

Yleisimmät ripsivärimokat listattiin – ethän sorru

20.07.2016 21:45 - Emmi Moilanen

Yksi ja sama ripsiväri harvoin pidentää, tuuhentaa sekä saman aikaisesti pitää ripset taivutettuina.

Ripsivärin levittäminen on taitolaji ja saattaakin vaatia tarkkuutta, jotta ripsistä tulee pitkät ja tuuheat ilman paakkuja. Glamour listasi yleisimmät mokat, jotka välttämällä saat valovoimaiset ripset kehystämään katsettasi.

Vältä siis näitä:

1. Levität maskaraa vain sahaamalla

Usein ripsivärivinkkejä jaettaessa neuvotaan levittämään väriä horisontaalisesti eli niin sanotusti "sahaamalla". Tätä ohjetta ei kannata kuitenkaan noudattaa liian orjallisesti, sillä  tällä tekniikalla väri ei levity tasaisesti koko ripsen pituudelle.

- Kun levität ripsiväriä myös pituussuunnassa, tavoitat paremmin ripsirajan sekä niiden kärjen, toteaa meikkitaiteilija Melanie Inglessis.

2. Taivutus, pidenneys ja tuuheutus samalla tuotteella

Kerrostaminen on paras tapa saada aikaan näyttävät ripset. Yksi ja sama ripsiväri ei voi kuitenkaan tehdä kaikkea.

- Mikä on prioriteettisi? Kokeile ostaa kaksi erilaista ripsiväriä, jotka ovat suunnattu eri tarkoituksiin, Inglessis ohjeistaa.

Voit esimerkiksi ensin levittää tuuheuttavaa ripsiväriä molempiin silmiin. Anna kerroksen kuivua ja lisää päälle vielä kerros pidentävää maskaraa. Tällä keinolla saat vaivattomasti haluamasi lopputuloksen ja vieläpä ilman paakkuja.

3. Jätät pohjustusvoiteen väliin

Luomille tarkoitettu pohjustusvoide on merkittävä tekijä myös ripsivärin siistinä pysymisen kannalta. Etenkin levitysvaiheessa, maskaran ollessa vielä kosteaa, se tahriintuu helposti silmäluomille.

- Jos kärsit rasvoittuvista silmäluomista, myös ripsiväri voi levitä päivän aikana, Inglessis toteaa.

Hän neuvoo myös, että pitkäripsisten kannattaa maskaran levittämisen jälkeen katsoa muutama sekunti alaspäin. Näin tuoreeltaan levitetty ripsiväri ei pääse leviämään yläluomille tai kulmakarvojen rajaan.

4. Pumppaat ripsiväriharjaa tuubissa

Tämä on klassinen virhe. Pumppaamalla harjaa tuubissa ripsivärimassaan kulkeutuu bakteereja ja ilmaa, joka kuivattaa ripsivärin nopeammin. Tämän sijaan kokeile käyttää mutkittelevaa liikettä, jos haluat viimeisetkin ripsivärin rippeet ulos tuubista.

5. Liian iso ripsiväriharja

Suurella ripsiväriharjalla on hankala levittää maskaraa ripsien tyveen saakka siististi ja luomia tuhrimatta.

- Kokeile ripsiväriharjaa, jossa on pieni kulma sekä pienet harjakset, kun levität ripsiväriä lähelle ripsirajaa, ohjeistaa Inglessis.

6. Lisäät uuden kerroksen maskaraa kesken päivän

Toisin kuin huulipunaa ja puuteria, ripsiväriä ei tarvitse lisätä enää sen jälkeen, kun olet saanut meikkisi aamulla valmiiksi. Jos tuntuu, että ripsiväri karisee päivän mittaan poskillesi, kokeile vaihtaa vedenkestävään vaihtoehtoon, sillä ne kestävät usein silmissä pidempään siistinä.

Lähde: Glamour

Lue myös: Käytätkö peitevoidetta? 5 vinkkiä paremman lopputuloksen saavuttamiseksi

Kilpailut

Uusimmat