Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Honkanen: ”Nuoruuden rymyreissut ovat vaihtuneet muumidiscoon”

19.05.2017 16:45 - Katja Nygård - Luettu 2 329 kertaa

Anssi Honkanen matkustaa nykyään pääosin lapsensa ehdoilla.

Nuoruuden rymyristeilyiden jälkeen oli pitkä kausi, jolloin ei tullut käytyä laivoilla. Ei ollut mitään syytä. Nyt tilanne on toinen, kun on oma perhe. Aiempiin reissuihin verrattuina risteilyt ovat nykyään hyvin erityyppisiä, kun mukana on vaimo ja 3-vuotias lapsi.

Nuorena riitti, jos oli paikka missä nukkua. Silloin ei olisi edes osannut arvostaa esimerkiksi Commodore-hyttiä, josta olin viime perheristeilyllämme Silja Symphonylla aivan liekeissä. Hytissä oli iso ikkuna ja sängyn lisäksi sohvaryhmä, jossa oli mukava oleskella. Loungesta sai hakea hedelmiä ja pikkunaposteltavaa aina, kun nälkä yllätti.

Tuttuja leikkihuoneessa

Koko perheen reissuilla matkustamme aina lapsen ehdoilla. Laivallakin keskityimme pitkälti niihin asioihin, joita tyttäremme halusi tehdä. Niinpä vietimme paljon aikaa leikkihuoneessa, joka oli lapsen mieleen. Törmään muuten nykyään leikkihuoneissa aina sellaisiin tuttuihin, joita en ole nähnyt vuosiin. Niin kävi tälläkin kertaa.

Lapsi viihtyi myös muumidiscossa. Koko perhe nautti silmiä hivelevästä Mother Africa -sirkusshowryhmän esityksestä, jossa nähtiin vauhdikkaita akrobaattisia sirkustemppuja sekä afrikkalaista tanssia ja laulua. Lapsi katsoi hypnoottisena valoja ja kuunteli rytmejä. Esitysaika (klo 18.30) oli lapsiperheelle täydellinen.

Lapsen kanssa ruokaileminen laivalla oli sujuvaa, ja samalla pystyi itsekin nauttimaan. Testasimme El Capitán -pihviravintolan, jossa ruoka tuli nopeasti ja se oli hyvää. Nautin myös Commodore-hyttiin kuuluvasta aamupalasta, joka on normaalia buffetaamiaista vielä hieman tasokkaampi. Aamu alkoi kivasti syömällä hyvin, juomalla kuohuviiniä ja katselemalla merimaisemia.

Bussilla satumaailmaan

Tukholman nähtävyyksiimme kuului vierailu Astrid Lindgrenin satumaisemissa, Junibackenissa, jonne pääsi kätevästi Siljan omalla bussilla suoraan terminaalista. Parhaiten 3-vuotiaamme mieleen jäi tulta syöksevä lohikäärme, jota hän ensin pelästyi, mutta toivuttuaan siitä riitti juttua koko loppumatkaksi.

Junibackenista suuntasimme kävellen keskustaan shoppailemaan. Kaupunkikierrostamme helpotti huomattavasti se, että kotiin unohtuneiden rattaiden tilalle saimme lainata laivalta rattaat, jossa väsynyt lapsi pääsi ottamaan päivätorkut. Takaisin laivalle matkustimme metrolla, joka myös oli nopea ja helppo väline kulkea Tukholmassa.

Risteily on loistava tapa viettää rentouttava viikonloppu tai pieni arjen miniloma. Kaikki on lapsiperheitä ajatellen täydellisesti optimoitua. Lapset ja lapsiperheet on otettu huomioon kaikessa. Laivalla on niin paljon tekemistä, että tylsää hetkeä ei pääse syntymään. Risteily on kuin koko viikonlopun kestävä Hoplop-vierailu: lapsi on koko ajan onnellinen!”

Terveisin,

Anssi

Laivan leikkihuone tuli risteilyn aikana Anssille tutuksi. (kuva: Anssi Honkanen)

Commodore-hytin oleskeluryhmän ympärillä viihtyi koko perhe.i

Muumidiscossa riitti menoa ja meininkiä pienille ja hiukan isommillekin.

Afrikkalaisia rytmejä tarjonnut Mother Africa -show oli huikea elämys.

El Capitán -ravintolan klassikkoannos, eli lihamiekka, ei pettänyt tälläkään kertaa.

Junibackenissa päästiin uppoutumaan tuttujen satuhahmojen maailmaan.

Lue myös: Niina Backman: "Olen reissustressaaja"

Lue myös: Haluatko viettää täyden kympin golf-loman jätkäporukalla? – menkää Ahvenanmaalle!

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat