Kuva: Shutterstock

Kesän raikkaimmat jäätelöt syntyvät hetkessä kotona - 3 herkullista ja helppoa reseptiä

23.05.2021 14:45 - Emmi Moilanen

Myös kahvi taipuu erinomaisesti kotitekoisiin jäätelöpuikkoihin.

Lämpimien kesäsäiden saapuessa myös herkkuhammas saattaa alkaa kolotella jäätelöä kaivaten. Raikkaat jäätelöpuikot on helppo tehdä itse kotona ja kokosimmekin yhteen reseptit, joiden toteuttaminen vie aikaasi vain hetken.

Alta löydät jäätelövaihtoehdon niin kahvin kuin raikkaiden hedelmienkin ystävälle.

Kahvinmakuiset jäätelöpuikot:

8 annokseen tarvitset:

6 dl kylmää kahvia

4-5 ruokalusikallista sokeria

1 dl maitoa

Halutessasi kahvipapuja desin verran

Tee näin:

Hauduta reilu desi kahvia ja sokeri kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Kaada seoksen joukkoon loput kahvista ja lisää maito. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Kaada sekoitus jäätelöpuikkomuotteihin ja lisää joukkoon halutessasi 2 teelusikallista kahvipapuja. Pakasta vähintään 2,5 tunnin ajan. Kahvimehujäät säilyvät pakastimessa noin kahden viikon ajan.

Vadelmaisen raikkaat mehujäät:

8-10 annokseen tarvitset:

Neljä ruokalusikallista sokeria

Noin litra vadelmia

2 dl proseccoa

Tee näin:

Lämmitä kattilassa keskilämmöllä sokeri ja loraus vettä keskenään koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa ja kaada joukkoon sokerimassa sekä prosecco. Voit notkistaa seosta makusi mukaan lisää vedellä tai proseccolla.

Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 2,5 tunnin ajan. Annokset säilyvät pakastimessa kaksi viikkoa.

Hedelmäiset mehujäät:

8-10 annokseen tarvitset:

Litra tuoreita hedelmiä makusi mukaan

Yksi sitruuna mehuksi puristettuna

Halutessasi loraus agavesiirappia tai hunajaa tuomaan makeutta

Tee näin:

Sekoita ainesosat soseeksi tehosekoittimessa. Jos seos vaikuttaa liian paksulta, lisää joukkoon loraus vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaisen juoksevaa.

Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita pakastimeen. Pakasta vähintään 2,5 ajan tai yön yli. Annokset säilyvät pakkasessa noin kaksi viikkoa.

Lue myös: Vegaaninen mozzarella syntyy kolmesta raaka-aineesta - katso resepti, joka sekoitti somen

Lue myös: Kolmen raaka-aineen suklaakakku vie kielen mennessään - helppoa ja maistuvaa

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat