Kuva: Shutterstock

Helpota lapsesi nukahtamista illalla - vinkit, jotka jokaisen vanhemman tulisi tietää

14.03.2020 13:45 - Senja Rapila

Varsinkin päiväkoti- ja kouluikäisten lasten kanssa nukkumaanmenosta voi tulla vaikeaa älylaitteiden käyttämisen myötä.

Välillä lasten nukahtaminen voi olla haasteellista iltaisin. Myöhäinen nukkumaanmeno tai unen vaikeudet näkyvät seuraavana päivänä välittömästi lapsen jaksamisessa ja käytöksessä. Elite Daily -sivusto on nyt listannut vinkkejä, jotka auttavat vanhempia auttamaan lapsiaan nukahtamisessa.

Voit lukea vinkit alapuolelta.

1. Älä anna lapsen käyttää elektroniikkalaitteita iltaisin

Elektroniikkalaitteita ei saisi käyttää enää puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Aina parempi, jos puhelimesta ja muista älylaitteista voi luopua vaikka jopa tunnin ennen sänkyyn kömpimistä.

2. Pysy tietyssä nukkumaanmenoajassa

Lapsilla voi olla vaikeuksia nukahtaa, jos he menevät joka ilta eri aikaan nukkumaan. Tämän vuoksi vanhempien olisikin tärkeä päättää tietty nukkumaanmenoaika ja pitäytyä siinä mahdollisimman tarkasti niin, että siitä tulee lapselle opittu tapa.

3. Luo rauhallinen ympäristö

Lapsen oloa voi rauhoittaa unelmointi ja mielikuvituksen käyttö iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Rohkaise siis lasta käyttämään mielikuvitustaan ennen nukkumaanmenoa, keksikää vaikka yhdessä iltasatu. Kun lapsi on sängyssä valmiina nukkumaan, voit myös kysyä lapselta, mikä on ollut hänen mielestään paras lomamatka tai paras paikka, missä hän on ollut. Myös kylpy ennen nukkumaanmenoa voi auttaa.

4. Kiinnitä huomiota lapsen ruokailuun

Älä anna lasten syödä sokerisia ruokia tai herkkuja muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa. Iltapalaksi lapselle voi antaa omenaa tai täysjyväleipää, jotta lapsi ei mene sänkyyn nälkäisenä tai puolestaan ylienergisenä.

5. Myös lapsella pitää olla mukava sänky

Jos lapsella on jatkuvia nukahtamisen ongelmia, voi huono sänky olla ongelmana. Hanki siis lapsen sänkyyn hyvä patja nukkumiseen. Lapsille sopii yleisesti napakampi patja, vaikka aikuiset nauttivatkin usein pehmeistä patjoista nukkuessa.

Lähde: Independent

Lue myös: Juontaja Anssi Honkanen: ”Lapsiperheessä elämä on välillä pelkkää siivoamista”

Lue myös: Perheen koti tuomittiin somessa "liian täydelliseksi" - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Suomalaisen Sofian suunnittelema tuote päätyi Ikeaan myyntiin - katso kuva söpöstä lopputuloksesta

Kilpailut

Uusimmat