Kuva: Shutterstock

Puolukka-valkosuklaakeksit ovat suussa sulava herkku - katso resepti

27.10.2019 18:15 - Karoliina Kotala

Jos pakkasen pohjalle on kertynyt puolukkaa, kannattaa siitä loihtia herkullisia keksejä.

Valkosuklaa ja puolukka ovat yhdessä mitä mainioin kaksikko; valkosuklaan makeus ja puolukan kirpeys tuovat toistensa parhaat puolet esiin. Kokeiluun kannattaakin ottaa herkulliset keksit, jotka tekevät taatusti vaikutuksen kahvipöydässä.

Puolukka-valkosuklaakeksit

120 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

1,5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

150 g valkosuklaata paloiteltuna

2 dl puolukoita

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit yhdessä.

2. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa sekaisin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita puulusikalla.

4. Lisää joukkoon myös valkosuklaapalaset ja puolukat.

5. Nostele taikinanokareita leivinpaperille ja paista uunissa 200 asteessa reilu kymmenen minuuttia. Keksit voivat vaikuttaa pehmeiltä uunista tultuaan, mutta ne kovettuvat jäähtyessään.

Lue myös: Herkullinen vegeruoka syntyy 20 minuutissa - sopii arkeen ja illanviettoon

Kilpailut

Uusimmat