Kuva: Fotolia

Äidin kasvatusmetodi herätti keskustelua - kysyy aina lapseltaan luvan ennen syliin ottamista

18.06.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Äiti haluaa opettaa lapselleen, että toisiin ihmisiin ei saa koskea ilman lupaa.

Nisha Moodley on äiti ja naisten johtajuusvalmentaja, joka on herättänyt Instagramissa keskustelua omalla kasvatuslinjauksellaan. Naisella on pieni Raven-niminen poika, jolta hän aina kysyy lupaa ennen kuin nostaa tämän syliinsä.

”Siitä lähtien kun hän syntyi, olemme aina kysyneet ennen kuin olemme nostaneet hänet syliin. Tunnustelen aina, onko hän myöntyväinen. Miksi? Koska haluamme hänen tietävän, että hänen kehonsa on hänen ja että muiden kehot on heidän, eikä kukaan saa tehdä toisen kehoa koskevia päätöksiä”, Moodley kirjoittaa Instagram-kuvan yhteydessä.

Kuvatekstiä Moodley on täydentänyt hashtagilla, joka kehottaa lopettamaan raiskauskulttuurin. Moodley on selittänyt lisää ajatuksistaan Yahoo Beautyn haastattelussa. Hän kertoo, että toiminnallaan hän pyrkii estämään sen, että hänen pojastaan tulisi seksuaalisen väkivallan tekijä tai sen uhri.

- Paras, mitä voin tehdä, on kunnioittaa hänen valintojaan hänen omasta kehostaan, Moodley kertoo.

Mielipiteet jakautuivat

Naisen Instagram-päivitykseen on tullut yli 100 kommenttia, joissa mielipiteet naisen kasvatusmetodista ovat varsin jakautuneet. Jotkut eivät ole nähneet naisen menettelyssä suurta hyötyä.

”Miljoonat vanhemmat satojen vuosien ajan eivät ole aina pyytäneet vastasyntyneiltään lupaa ottaa heidät syliin ja usko tai älä, suurimmasta osasta näistä lapsista ei tullut raiskaajia ja heistä tuli ihan kunnon ihmisiä”, eräs kirjoittaa.

”Kosken lapsiani (täysin asiallisesti joten älkää huolestuko) ja osoitan heille rakkautta, enkä todellakaan odota heidän lupaansa osoittaakseni heille rakkautta. Ei ole minun lapsestani kiinni, pitelenkö heitä sylissä tai nostelenko heitä, vaan on minusta itsestäni kiinni, että näytän heille, millaista hyvänlainen koskettaminen on ja milloin se on sopivaa. Kaikki tämä tapahtuu ilman että vaurioitan heidän psyykettään”, kommentoi toinen.

Moodleylle on osoitettu kommenteissa myös paljon tukea, ja jotkut kommentoijat ovat kertoneet tekevänsä samoin.

”Raven on onnekas, kun hänellä on sinun kaltaisesi äiti. Teet hyvää työtä”, on kuvaan muun muassa kommentoitu.

Moodley on kommenttiketjussa tarkentanut, että jos lapsi vaikkapa itkee, hän ottaa lapsen syliin odottamatta lupaa.

"Saatan tällöin sanoa, että 'rakas, nyt minä nostan sinut syliini'", Moodley kirjoittaa.

Lue myös: Vanhemmat huomio: 7 yleistä asiaa, joita ei koskaan saisi sanoa lapselle

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat