Kuva: Fotolia

Edessä muutto uuteen kaupunkiin? Vieras paikka muuttuu kodiksi täsmävinkeillä

20.07.2016 17:15 - Tiina Svensk

Uuteen kaupunkiin muuttaminen tuo mukanaan paljon uusia, jännittäviä asioita - mutta myös yksinäisyyttä ja stressiä.

Oletko muuttanut tai kenties muuttamassa uuteen kaupunkiin rakkauden, työn tai opiskelupaikan perässä? Uusi kaupunki tuo mukanaan lukemattomia mahdollisuuksia, uusia ihmisiä ja paikkoja, joita tutkia.

Vaikka muutto tuo mukanaan myös elämänmuutoksen, voi uusi kaupunki tuoda mukanaan myös arjen haasteita, muistuttaa Elite Daily. Onneksi muuton aiheuttamia vaikeitakin tuntemuksia voi käsitellä helppojen vinkkien avulla:

Tee kodista koti

Uusi kaupunki ei välttämättä tunnu aluksi kotoisalta, vaan vaikealta ja vieraalta. Silloin on tärkeää muistaa, että omasta kodista kannattaa järjestää mahdollisimman nopeasti koti. Sisusta, järjestä tavarasi ja tee mitä tahansa, mikä saa olosi kotoisaksi uudessa asunnossa.

Kun koti tuntuu omalta, se on myös turvapaikkasi kaiken uuden ja vieraan keskellä.

Etsi tuttuja paikkoja

Vaikka uudessa kaupungissa ei olisikaan mitään tuttua, jotkin paikat voivat tuntua sinulle tutuilta. Etsi paikkoja, joista huomaat nauttivasi ja jotka rauhoittavat sinua. Jos muutat esimerkiksi maalta kaupunkiin, etsi uudesta kaupungista kauniita paikkoja, joissa voit ympäröidä itsesi luonnolla.

Löydä naapurin paras kuppila

Lähiympäristön paras hengailu- ja ajanviettopaikka on tärkeää löytää. Etsi itsellesi uusi suosikkikahvila tai -baari, minne sinulla on lyhyt matka. Samasta paikasta löydät myös muita, jotka asuvat naapurustossa ja todennäköisesti kasvot käyvät tutuiksi hyvinkin pian.

Tutustu paikallisiin

Paikallisiin tutustuminen saattaa viedä hieman pidempään aikaa, mutta se on erittäin kannattavaa. He tuntevat kaupungin ja voivat esitellä sinulle kaikki parhaimmat menovinkit ja paikat, joissa kannattaa käydä.

Opettele julkisen liikenteen käyttö

Julkisen liikenteen käytön opetteluun menee aikaa, mutta vaiva kannattaa: pian huomaat, että liikkuminen paikasta toiseen on vaivattomampaa, eikä sinun tarvitse jatkuvasti kulkea nenä kiinni älypuhelimen kartassa.

Jos olet tottunut liikkumaan autolla paikasta toiseen, voi julkisten käyttö olla aluksi hermoja raastavaa. Kun lopulta kuitenkin opit käyttämään julkista liikennettä, huomaat hahmottavasi möys kaupungin paremmin.

Hyväksy muutos

Vaikka koti-ikävä saattaakin yllättää ja uusi kaupunki tarjoaa haasteita haasteiden perään, ei kannata huolestua. Sen sijaan hyväksy muuttuneet asiat, ja tarkastele uutta kotikaupunkia pienen välimatkan päästä: vaikka asiat tapahtuisivatkin eri tapaa kuin vanhassa kaupungissasi, se ei välttämättä ole huono asia.

Lue myös: Muutto edessä? Tee siitä kivottomampi täsmävinkeillä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat