Kuva: Shutterstock

Miltä näyttää heinäkuun sää? Forecalta ensimmäinen ennuste

07.06.2024 21:15 - Reija Saarinen

Kolmen kuukauden ennusteen mukaan heinä-syyskuussa Suomessa saadaan nauttia tavanomaista lämpimämmästä säästä.

Forecan julkaiseman ennusteen mukaan Suomessa saadaan näillä näkymin nauttia heinä-syyskuussa tavanomaista lämpimämmästä säästä. Tiedotteen mukaan keskimääräistä lämpimältä näyttää etenkin heinäkuussa.

– Vuodenaikaisennusteen kuukausierittelyn mukaan poikkeama tavanomaista lämpimämpään suuntaan on suurin heinäkuussa, kun taas elo- ja syyskuussa kuukauden keskilämpötila pysyy lähempänä ajankohdan keskiarvoa, Forecan meteorologi Joanna Rinne sanoo tiedotteessa.

Rinteen mukaan ennusteen mukainen, eli tavallista lämpimämpi heinäkuu voi toteutua muutamalla eri tavalla. Edessä voi esimerkiksi olla lyhyempi helteinen jakso ja myös viileämpää säätä. Toisaalta sää saattaa olla vain hitusen lämpimämpää koko kuukauden.

Rinne kuitenkin muistuttaa, että Suomen kesässä sää on usein hyvin vaihtelevaa.

– Suomen kesä on lähes aina säänsä puolesta vaihteleva – niin varmasti myös tänä kesänä.  Todellisuudessa kesään mahtunee niin aurinkoista kuin sateistakin säätä, ajoittain lämmintä ja ajoittain viileämpää. Koko heinä–syyskuun ajanjakson keskiarvoissa kuitenkin lämpöä on ennustettu Suomeen enemmän kuin tavanomaisena vuonna, Joanna Rinne sanoo.

Lue myös: Kuinka hyvin muistat suomalaisten kesähittien sanat? Vain ehdat kesäbiisigurut saavat kaikki oikein

Lue myös: Jännittäviä seikkailuja, romanttisia kohtaamisia vai pettymyksiä? Katso kesän rakkaushoroskooppisi

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat