Kuva: Shutterstock

Talvi ei näytä vielä päättymisen merkkejä - Forecan kuukausiennuste lupaa lisää lunta ja pakkasta

13.02.2024 18:15 - Minttu Tikkanen

Sää jatkuu tavanomaista kylmempänä.

Kevättä jo odottelevat saavat odotella vielä tovin. Forecan uuden kuukausiennusteen mukaan talvi ei nimittäin ole ainakaan seuraavien viikkojen aikana väistymässä.

Foreca ennustaa uuden selvästi kylmemmän ajanjakson lähestyvän Suomea ja tuoden mukanaan myös uusia lumisateita. Ensi viikolla alkava koululaisten talvilomakausi alkaa varsin talvisissa merkeissä myös. Ainakin helmikuun loppu kuluu siis hyvin kylmässä säässä.

- Kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu tavanomaista kylmempänä myös helmikuun jälkimmäisellä puoliskolla, ennustaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Ensimmäiset lumisateet nähdään jo tämän ja huomisen päivän aikana. Loppuviikosta lunta voi mahdollisesti tulla kuitenkin vieläkin runsaammin.

- Viikon loppupuolella lounaasta voi saapua toinen sadealue, jonka yhteydessä runsaskin lumentulo on mahdollista. Tämän osalta ennuste on kuitenkin vielä hyvin epävarma, Koskela jatkaa.

Koskela kertoo, että seuraava viikko näyttää yhtä kylmältä eli ajankohdalle tyypillistä kylmemmältä. Suurimmassa osassa maata on 1-3 astetta tavanomaista kylmempää.

- Kuukausiennusteen mukaan tavanomaista kylmemmän sään mahdollisuus jatkuu koko maassa 19. helmikuuta alkavalla viikolla. Suurimmassa osassa maata poikkeama tavanomaisesta on 1–3 astetta keskimääräistä kylmempään suuntaan. Maan etelä- ja keskiosassa sademääräennusteessa ei näy merkittäviä poikkeamia tavanomaisesta, mutta pohjoisessa voi sataa vähän keskimääräistä vähemmän.

Sää näyttäisi tämänhetkisen ennusteen mukaan hieman lämpenevän maaliskuun ensimmäisellä viikolla, joskin sään ennustettavuus niin pitkälle alkaa olla jo hyvin epävarmaa.

Talven mittaan on jo nähty aivan poikkeuksellisen kylmiä ajanjaksoja. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Tammikuu oli kylmin moniin vuosiin

Lue myös: Virheet, joita kannattaa pakkaspukeutumisessa välttää - katso miten pysyt parhaiten lämpimänä

Lue myös: MTV: Saako nastakengillä mennä kauppaan? Vastaus jakaa myymälöiden mielipiteet

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat