Kuva: Shutterstock

Alko paljasti jouluviikon ruuhkaisimman päivän

11.12.2023 18:15 - Reija Saarinen

Tiedotteen mukaan punaviini on suomalaisten suosikki joulupöydän juomista.

Lähestyvä joulu on Alkon tiedotteen mukaan Alkossa vuoden kiireisin sesonki. Tänä vuonna myynnin arvioidaan kasvavan 150 prosentilla normaaliin ajanjaksoon verrattuna. 

Ennusteen mukaan jouluviikolla ennustetaan asioivan noin 1,8 miljoonaa asiakasta. Keskimäärin Alkossa käy viikon aikana noin miljoona asiakasta. Tänä vuonna vilkkain päivä tulee olemaan perjantai 22. joulukuuta. 

Joulu on monille tärkeä ja rakas ruokajuhla, jolloin myös ruuan ja juoman yhdistämiseen halutaan panostaa. Juomia ostetaan myös lahjaksi.

Yksi perinteisistä suosikeista on punaviini. Kahdella joulunalusviikolla punaviinin kysynnän ennakoidaan olevan noin 1,8 miljoonaa litraa, kun normaalina ajankohtana kysyntä on noin 700 000 litraa. Toinen joulun vakioruokajuoma on olut.

- Samppanjan kuplista nautitaan yli kolminkertaisesti normaaliin verrattuna. Portviinit, liköörit, madeirat ja sherryt ovat itseoikeutettua seuraa joulun makeille herkuille ja näiden juomien myynti kasvaakin ihan merkittävästi normaaliin ajanjaksoon verrattuna. Konjakit, viskit ja rommit löytävät tiensä usein lahjapakettiin.

Lue myös: Miten pitkään viiniä kannattaa pitää jääkaapissa ennen tarjoilua?

Lue myös: "Viini paranee vanhetessaan" - tiesitkö, että lausahdus ei useinkaan todellisuudessa pidä paikkaansa?

Lähde: Alko


Kilpailut

Uusimmat