Kuva: Shutterstock

Finlaysonin rauhanmallisto sai täystyrmäyksen, yritys pyytää nyt anteeksi: "Olimme naiiveja"

10.10.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Yritys myöntää, että kampanjan toteutusta olisi pitänyt suunnitella tarkemmin.

Tekstiilijätti Finlaysonin lanseeraama rauhanmallisto Ukrainan sodan päättämiseksi sai ristiriitaisen vastaanoton.

Syyskuun lopulla julkaistu mallisto kannusti ihmisiä ostamaan malliston tuotteita, jolloin Finlayson lähettäisi rauhanadressin sodan aloittaneelle Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Tempausta pidettiin somessa naiivina, eikä Finlaysonin koettu ymmärtävän sodan todellisia realiteetteja. Lisäksi kampanjasta ongelmallisen teki se, että myydyistä tuotteista saatuja varoja ei lahjoiteta esimerkiksi hyväntekeväisyyteen Ukrainaan, vaan Finlaysonin koettiin tavoiuttelevan sodan varjolla taloudellista voittoa.

Yritys on nyt julkaissut julkisen anteeksipyyntönsä tapahtuneesta. Anteeksipyynnössä kirjoitetaan, että yritys ymmärtää tempauksen olleen naiivi, mutta ajatelleen sen silti olevan jatkumoa sen aiemmin tekemille toimille Ukrainan auttamiseksi. Yritys kuitenkin pyytää anteeksi, sillä ymmärtää tehneensä virheen kampanjan toteuttamisessa. 

"Mutta emme ymmärtäneet riittävästi sitä herkkyyttä, joka näin kamalaan asiaan liittyy. Useat pahastuivat, aiheestakin, siitä, että olimme naiiveja ja teimme kaupallista toimintaa rauhanmallistollamme, emmekä osallistaneet – ja konkreettisesti huomioineet – heitä, joita tämä asia todellisuudessa koskettaa, eli ukrainalaisia. Naiiveja aiomme olla jatkossakin, ja kaupallinen toiminta on meillä edellytys hyvän tekemisen mahdollistamiselle. Mutta tämän kampanjan kohdalla emme siinä onnistuneet. Pahoittelemme syvästi ajattelemattomuuttamme", julkaisussa kirjoitetaan.

Yritys kuitenkin sanoo, että tarkoitusperät olivat koko ajan hyvät, mutta toteutus onneton.

"Välillä voi hyvistä tarkoitusperistä huolimatta tulla aiheuttaneeksi vahinkoa. Nyt kävi niin. Anteeksi."

Kokonaisen tekstin pääset lukemaan alta. Jos julkaisu ei näy, näet sen täältä.

Lue myös: Deittisovellus Tinder vetäytyy Venäjältä - yhtiö saanut kritiikkiä hidastelusta

Lue myös: Apua Ukrainaan -tukikonsertilla kerättiin miljoonia

Kilpailut

Uusimmat