Kuva: Shutterstock

Kärsitkö univajeesta? Viraalihitiksi noussut testi paljastaa

04.05.2021 14:45 - Reija Saarinen

Lääkäri Karan Rajin julkaisema TikTok-video on kerännyt miljoonia katselukertoja.

Jokainen meistä nukkuu toisinaan huonosti. Sen seurauksena kahvia kuluu ja koko päivän odottaa vain sitä hetkeä, kun saa sukeltaa jälleen peiton alle.

Lääkäri Karan Raj on jo pidemmän aikaa jakanut omalla TikTok-tilillään erilaisia videoita esimerkiksi uneen ja terveyteenliittyen. Hiljattain hän jakoi niksin, jolla jokainen voi laskea itselleen sen ajan, jolloin olisi paras suunnata nukkumaan. Tämän lisäksi tililtä löytyy testi, jolla jokainen voi testata sen, miltä mahdollinen univaje tuntuu. 

Videolla nähdään siis värikäs kuva, jossa on rakennuksia, autoja ja ihmisiä. Tasaisin väliajoin kuva välkähtää. Jos välkähdysten jälkeen ei huomaa kuvan muuttuneen, kannattaisi Rajin mukaan nukkua enemmän. 

- Kärsitkö univajeesta? Jos ihminen ei nuku tarpeeksi, kokee hän lyhyitä mikrounia, joka on siis muutaman sekunnin kestävä tila ihmisen ollessa hereillä. Tämä saattaa vaikeuttaa asioiden havainnointia, Raj selittää. 

- Huomasitko bussin muuttavan väriä? Entä näitkö rakennusten katoavan? Näitkö kaikki kadulle juoksevat lapset?, Raj kyselee videolla. 

Raj myös muistuttaa, että jos tarvitsee herätyskelloa herätäkseen tai joutuu kumoamaan päivän mittaan lukuisia kupillisia kahvia pystyäkseen toimimaan, kannattaisi nukkua enemmän. 

Videosta on tullut viraalihitti ja se on katsottu jo yli 3,5 miljoonaa kertaa. Pääset katsomaan sen alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Yleiset unet, jotka paljastavat elämässäsi olevan liikaa stressiä - katso, milloin pitäisi hidastaa tahtia

Lue myös: Eikö uni tule? Katso nopea ja helppo niksi, jonka avulla nukahdat helpommin

Kilpailut

Uusimmat