Kuva: Shutterstock

Naisen koskettava tarina elämästä leviää netissä: 'Sinulle, joka teit minusta pilaa'

02.05.2019 18:15 - Reija Saarinen

Naisen kirjoitus saa todellakin miettimään.

Twitterissä kiertää parhaillaan tarina, joka toivottavasti saa monet ajattelemaan omaa käytöstään muita ihmisiä kohtaan. Sen on kirjoittanut 20-vuotias nuori nainen, joka on käynyt elämässään läpi runsaasti rankkoja aikoja.

Twitter-julkaisussa nähdään hänestä kaksi kuvaa. Toinen on neljän vuoden takaa, toinen tältä vuodelta. Kuvien yhteydessä hän kertoo myös tarinansa.

"Haluaisin kiittää niitä teinejä, jotka ajattelivat, että on hauskaa tehdä possuääniä, kun kävelen heidän ohitseen. Saitte minut tajuamaan, että yhä edelleen maailmassa on paljon kusipäitä, jotka pelkäävät lihavuutta. Osoititte myös sen, että en ole vielä siellä, missä haluan olla.

Sillä hetkellä, kun kuulin teidän röhkivän, sydämeni alkoi hakata järjettömästi. Samalla pidättelin kyyneleitäni ja yritin käyttäytyä mahdollisimman normaalisti. Itsevihani otti samalla hetkellä vallan ja kertoi minulle, että olen arvoton. Päätin kuitenkin, että en anna teidän vaikuttaa minuun", hän muun muassa kirjoittaa.

Tarinan jatkuessa käy ilmi, että nainen on vuosien ajan kärsinyt erilaisista syömishäiriöistä.

"Kyllä, olen lihava. Siitä huolimatta olen onnellisempi kuin vuosiin. Olen taistellut erilaisia syömishäiriöitä vastaan noin viiden vuoden ajan. Olen ollut vaarallisen alipainoinen, lähellä kuolemaa. En menettänyt vain painoani, vaan menetin myös voimani elää."

"Nykyään olen lihava. Kehoani peittävät arvet, jotka muistuttavat taisteluista, joita olen käynyt. Sen lisäksi minulla on monia muita mielenterveysongelmia. Siitä huolimatta olen päässyt elämässäni pidemmälle, kuin ennen."

Kirjoituksen mukaan hän on pystynyt käymään kouluja ja siirtymään työelämään. Hän elää omien sanojensa mukaan täyttä elämää juuri nyt.

"Tajuan sen, että painon pudottaminen horjuttaa myös mielenterveyttäni. Ymmärrän nyt, että se ei ole sen arvoista. Näen vihdoin valoa pimeydessä ja olen valmis elämään elämäni omassa koossani.

Kiitos siis teille röhkimisestä. Saitte minut ymmärtämään, että minulla on vielä matkaa siihen, että tunnen oloni hyväksi omassa kehossani, mutta samalla annoitte minulle voimaa", hän jatkaa.

Naisen tarina onkin hyvä muistutus siitä, ettei meidän koskaan tulisi kohdella toisiamme huonosti. Me emme koskaan voi tietää millaista taistelua ihminen elämässään käy läpi.

Lue myös: Isän koskettava tarina pojastaan leviää somessa - 'Opettakaa lapsenne käyttäytymään'

Lue myös: Naisen koskettava tarina seksuaalisesta väkivallasta leviää: "Sanoin vain 'ehkä'"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat