Kuva: Shutterstock

Turistit ja somevaikuttajat häiriköivät naapuruston asukkaita: "Tämä on yhtä helvettiä!"

13.03.2019 21:45 - Milena Raappana

Ilmiö on ajanut alueen asukkaat raivon partaalle.

Kukapa ei tykkäisi ihastella kauniita värikkäitä rakennuksia ja ehkäpä räpsäistä niistä muutaman kuvan. Mutta kun kotikatusi ja -ovesi on pysyvä kuvauskohde somevaikuttajille ja bloggaajille, voi pinna alkaa kiristyä. Refinery 29 ja Evening Standard uutisoivat ilmiöstä, joka saanut Lontoon Notting Hillin ja Pariisin Rue Crémieuxn naapuruston asukkaat epätoivoisiksi.

Molemmat naapurustot ovat täynnä kauniin pastellin värisiä taloja – eli ihanteellisia kuvauskohteita. Notting Hillin asukkaat sanovat, että alueen kadut ovat muuttuneet Instagram-turistien omiksi valokuvausstudioiksi ja puolen vuoden aikana kuvauksien määrä on noussut roimasti.

Alueen asukas, Daphne Lamirel, 21, kertoo kuvausten ensin tuntuneen suloisilta, mutta homma on mennyt koko ajan hullummaksi ja hullummaksi.

- Viikonloppuisin neljä eri ryhmää saattaa olla ottamassa kuvia samaan aikaan, Lamirel sanoo.

Myös lähellä Notting Hillin asemaa asuva Olivia Lamb kertoo kuvausten häiritsevän.

- He asettuvat useiksi tunneiksi kotiovellesi eri asuvaihtoehtojen kanssa. He eivät tee elettäkään väistyäkseen, kun ihmiset tulevat ulos kodeistaan, hän kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Meno on mennyt vielä hullummaksi Pariisin Rue Crémieuxn naapurustossa. Samanlaisten kuvausten lisäksi alueen kadulla järjestetään flash mobeja ja musiikkivideoiden kuvauksia.

- Tämä on yksi helvetti. Viikolla turistien käydessä kuvaukset eivät ole niin häiritseviä, mutta viikonloppuisin ikkunoidemme takana saattaa olla yli 200 ihmistä. Istumme sisällä syömässä ja ihmiset ottavat ulkona kuvia, sanoo naapuruston asukasyhdistyksen varapresidentti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naapurusto on vedonnut Pariisin kaupunkiin ja pyytänyt lupaa sulkea katu iltaisin ja viikonloppuisin. He toivovat, että kadun molempiin päihin saataisiin portit, jotka olisivat viikolla päivisin auki ohikulkijoita varten, mutta muutoin suljettu.

Lue myös: Somehaasteella lisätään näkyvyyttä ympäristöongelmille - kuvat paljastavat järkyttävän totuuden

Lue myös: Someraivo repesi! Tunnetun merkin tv-mainos ymmärrettiin täysin väärin, katso

Lähde: Refinery 29 ja Evening Standard

Kilpailut

Uusimmat