Kuva: Shutterstock

Ylilihavasta koirasta kuoriutui energinen ilopilleri laihtumisen jälkeen - katso upea muodonmuutos

12.02.2019 17:15 - Niki Miettinen

Bertha-koira ei pystynyt liikkumaan kunnolla ylipainonsa takia.

Chihuahua-rotuinen Bertha-koira painoi melkein kuusi kiloa, kun hänet oli luovutettu Muttville Senior Dog -koiratarhaan.11-vuotias koira ei meinannut jaksaa kannatella painoaan pikkuruisilla jaloillaan, koska chihuahuan tavallinen paino on noin kaksi ja puoli kiloa. Nyt Bertha on uuden omistajansa avulla pudottanut yli kolme ja puoli kiloa ruokavalion muutoksella.

Onneksi hänet adoptoi 35-vuotias Allison Hackett elokuussa 2017, joka osasi auttaa Berthan terveellisempää elämää kohti.

Hackett tarjosi Berthalle vähäkalorista koiranruokaa, eikä suostunut antamaan hänelle tähteitä omasta ruokapöydästään. Lisäksi hän opetti chihuahuan nauttimaan terveellisemmistä herkuista, kuten porkkanoista ja omenoista.

Ruokavalio oli tarkkaan mietitty, koska koira ei voinut liikkua paljoa laihdutusvaiheessa. Chihuahualla on tuntematon sairaus, joka aiheuttaa hänelle tasaisella aikavälillä kohtauksia. Ruokavalion suunnittelua hankaloitti Hackettin mukaan se, ettei kukaan tiennyt mitä Bertha oli syönyt aikaisemmin, mikä voisi selittää koiran sairauden.

- Halusimme hänen pudottavan painonsa hitaasti ja turvallisesti. Bertha pudotti vuodessa painonsa kahteen kiloon ja 250 grammaan, ja hänen eläinlääkärinsä on todella tyytyväinen tähän suoritukseen, Hackett kertoi SWNS-julkaisulle.

Hackett kertoi samassa haastattelussa, ettei koira näyttänyt normaalilta chihuahualta ylipainoisena.

- Bertha näytti mielestäni makkaralta, kun ystäväni sanoi hänen näyttävän kokonaiselta leivältä, jolla on jalat.

Nyt päästyään kevyempään kuntoon Bertha juoksee Hackettin mukaan ympäriinsä hänen kotiaan ja pystyy kiipeämään portaat, johon ei pystynyt aikaisemmin.

- Bertha on nyt paljon iloisemman oloinen kuin ennen. Hänellä on paljon enemmän energiaa ja on hauska kuunnella Berthan varpaankynsien kopisevan jatkuvasti ympäri taloa, erityisesti, kun hän ei pystynyt juuri liikkumaan aikaisemmin.

Voit katsoa alapuolella olevasta SWNS-julkaisun Twitter-videosta miten ripeästi Bertha liikkuu nykyisin verrattuna aikaisempaan kuntoon.

Bertha-koiran muodonmuutoskuvat voit katsoa myös täältä jos ne eivät näy jutussa.

Lue myös: Omistaja hylkäsi lihavan koiransa - katso kuvat hurjasta muodonmuutoksesta

Lue myös: Koirasi koko vaikuttaa, miten älykäs lemmikkisi on - isot hauvat parempia kahdessa asiassa

Lue myös: Myös koirat rakastavat - katso merkit, joilla koira kertoo rakkaudesta omistajaansa kohtaan

Lähteet: Pretty52 & SWNS

Kilpailut

Uusimmat