Kuva: Shutterstock

Tutkijat uskovat vihdoin ratkaisseensa Bermudan kolmion mysteerin - sää luo tappavat olosuhteet

02.08.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Tutkijat uskovat, että katoamiseen vaikuttaa yllätyksellinen sää.

Bermudan kolmion mysteeri on askarruttanut tutkijoita jo vuosikymmeniä. Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan rajaamalla kolmion muotoisella alueella väitetään tapahtuneen paljon lentokoneiden ja laivojen katoamisia.

Tutkijat epäilivät jo pari vuotta sitten, että katoamisen voisivat aiheuttaa kammottavat sääolosuhteet, jotka muodostuvat hyvin äkkiä. Tutkijat onnistuivat luomaan mallinnoksen alueesta ja sääolosuhteista, joiden avulla he onnistuivat todistamaan sääilmiön vaarallisuuden. Asiasta uutisoi LADbible-julkaisu. 

Bermudan kolmio on eräänlainen risteyspaikka, jossa pahimmillaan kohtaavat jopa kolmesta suunnasta tulevat myrskyt. Tämä aiheuttaa massiivisten tuulien lisäksi myös hallitsemattomia ja yli 30 metrisiä jättiaaltoja. Tuulet riepottelevat lentokoneita ja aallot taas kahmaisevat mukaansa laivat. 

- Jos myrsky lähestyy niin pohjoisesta kuin etelästäkin ja mukaan lisätään vielä Floridan suunnasta tuleva myrsky, lopputulos voi olla hyvinkin tappava, veikkaa meri- ja maatutkija Simon Boxall

Tutkimus jatkuu vielä. 

Lue myös: Miksi Bermudan kolmiolla katoaa laivoja ja lentokoneita? Tutkijat uskovat ratkaisseensa mysteerin

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat