Kuva: AOP

Suosituimpien tubettajien vuositulot huimaavat päätä - videopelejä pelaamalla 14 miljoonaa euroa

09.12.2017 22:15 - Iiro Myllymäki

Parhaiten tienaava YouTube-tähti on brittiläinen Daniel Middleton.

Tubettaminen, eli YouTubeen toistuvasti videosisältöjen tuottaminen, on tämän päivän ilmiö. Nykyään suosituimmilla tubettajilla on yhtä paljon faneja kuin pop-tähdillä, ja parhaimmillaan tubettamisella voi saada itselleen myös mojovat tienestit.

Nyt Forbes-talouslehti on julkaissut tietonsa tämän hetken parhaiten tienaavista tubettajista. Tubettajien tienestit on selvitetty vuoden 2016 kesäkuun ja tämän vuoden kesäkuun väliseltä ajalta. Ykköseksi listauksessa selvisi 26-vuotias Daniel Middleton, joka lataa YouTubeen videoita itsestään pelaamassa videopelejä, etupäässä Minecraftia. Miehen vuositienestit olivat hurjat noin 14 miljoonaa euroa.

DanTDM-nimellä netissä tunnettavan Middletonin YouTube-kanavalla on lähes 17 miljoonaa tilaajaa. Miestä kiehtoo YouTubessa siihen liittyvä valtava tarjonta ja valinnanvapaus.

- YouTubessa on hienoa se, että toisin kuin televisiossa, siinä ei ole kilpailun elementtiä. Toki siitä voi tehdä kilpailullista, koska suosiota voi mitata numeroilla, mutta ihmiset ovat vapaita katsomaan keitä tahansa haluavat, Middleton kertoo Forbesille.

Middletonin tulot ovat LADbiblen mukaan pitkälti peräisin mainostuloista, joista YouTube antaa miehelle 68 prosentin osuuden.

Toiselle sijalle tulolistauksessa pääsi niin ikään pelaamisvideoita tekevä Evan Fong noin 13 miljoonan euron vuosituloilla. Yksi maailman tunnetuimmista tubettajista PewDiePie on kuudennella sijalla, ja hänen tulonsa (10 miljoonaa euroa) tippuivat edellisestä vuodesta 20 prosentilla. Ruotsalaistubettaja, oikealta nimeltään Felix Kjellberg, on ajautunut kohujen keskelle rasistisiksi ja juutalaisvastaisiksi tulkittujen sisältöjen vuoksi, ja nämä kohut ovat vähentäneet miehelle kertyviä mainostuloja merkittävästi.

Lue myös: YouTubeen uusi ominaisuus: Mahdollistaa enintään 30 sekuntia kestävien videoiden jakamisen

Lähteet: Forbes,LADbible

Kilpailut

Uusimmat