Kuva: Fotolia

Mies avautui somessa yksinäisyydestään - päätyi muuttamaan tuhansien ihmisten elämän

19.11.2017 13:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 416 kertaa

Tanskalainen Patrick Cakirli on omistautunut taistelulle ihmisten yksinäisyyttä vastaan.

Sosiaalisesta mediasta voi sanoa paljon pahaa, mutta sillä on myös kiistattomia hyviä vaikutuksia ihmisten elämään. Se voi esimerkiksi saattaa ihmisiä yhteen hyvin tehokkaasti. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea tanskalainen Patrick Cakirli.

Patrick kirjoitti noin vuosi sitten viestin Jodel-sovellukseen. Jodelissa voi kirjoittaa anonyyminä viestejä mistä vain aiheesta, ja viestin näkevät kymmenen kilometrin säteellä sijaitsevat ihmiset. Viestissään mies avautui yksinäisyydestään.

”Haluan epätoivoisesti tavata uusia ystäviä. Olen yksinäinen ja käyn läpi hankalinta vaihetta elämässäni. Istun kaupungintalon porteilla tänään kahdesta kahdeksaan. Minulla on mustat housut ja North Facen laukku”, Patrick kirjoitti.

Patrick sai viestiinsä heti 13 vastausta, ja ihmisiä saapui tapaamaan Patrickia viestissä ilmaistuun paikkaan. Illan aikana miestä tapaamaan saapuneet avautuivat toisilleen omista yksinäisyyskokemuksistaan. Patrick on mies alla olevan päivityksen ylemmän kuvan oikeassa reunassa.

Patrick itse on kertonut viettäneensä puolet elämästään orpokodissa ja että huono itsetunto on tästä syystä riivannut häntä. Ennen Jodel-viestinsä kirjoittamista mies oli joutunut väkivallan uhriksi ja hänen tyttöystävänsä oli pettänyt häntä ja jättänyt hänet. Hän hakeutui psykiatriseen hoitoon ja koki olevansa kipeästi uusien tuttavuuksien tarpeessa.

Patrickin järjestämä tapaaminen herätti paikallisen lehdistön huomion. Patrick otti asiakseen puhua mielenterveysasioista julkisesti ja perusti koko Tanskan kattavan verkoston, jonka kautta yksinäiset ihmiset voivat tutustua uusiin ihmisiin. Smilet Danmark -niminen järjestö on tuonut monia yksinäisyydestä kärsiviä ihmisiä yhteen.

- En olisi osannut aavistaa, että tuo lyhyt Jodel-viesti muuttaisi elämäni ja 10 000:n muun elämän, Patrick on sanonut.

Mies on kiinnittänyt ihmisten huomiota yksinäisyysteemaan myös kävelytempauksella. Mies käveli kymmenen päivän aikana Kööpenhaminasta Aarhusiin. Idea oli, että mies ei voi kävellä ellei hänellä ole jotakuta seuranaan kävelemässä. Yli 70 ihmistä auttoi miestä tempauksessa joko kävelemällä mukana tai tarjoamalla ruokaa tai yösijaa.

Lue myös: Sinkut paljastavat keinot, jotka auttavat yksinäisyyteen: Pidän nukkumaan mennessä itseäni kädestä

Lähde: Indy100

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat