Kuva: Fotolia

Järkyttävä trendi huolestuttaa eläinlääkäreitä: Koirille ja kissoille myydään kannabista lääkkeenä

05.09.2017 12:00 - Senja Rapila

Yhdysvalloissa uskotaan, että kannabis auttaa lievittämään koiran ahdistuneisuutta, matkapahoinvointia ja pelkotiloja.

Yhdysvalloissa on keksitty uudenlainen keino koirien ja muiden lemmikkieläinten ahdistuksen hoitoon: kannabis. Independent-julkaisu uutisoi, että huumausainetta myydään koko maassa erilaisten tuotteiden muodossa, joita voi esimerkiksi syöttää koiralle (esimerkiksi keksejä tai öljyjä).

Mainosten mukaan lemmikeille tarkoitetut tuotteet auttaisivat ehkäisemään koiran stressiä, pahoinvointia ja kipua. Independent huomauttaa, että eräs sivusto jopa kertoo kannabiksen parantavan lemmikkieläimen elämänlaatua.

Yhdysvaltalaiset eläinlääkärit ovat kuitenkin täysin eri mieltä, eivätkä usko huumausaineen auttavan lemmikkiä - päinvastoin.

- Ei ole olemassa minkäänlaista tutkimusta, joka näyttäisi kannabiksella olevan hyviä vaikutuksia eläinten hyvinvointiin, Ken Pawlowski on kertonut LA Times -lehdelle.

Kannabiksen uskotaan olevan vaarallista koirille ja kissoille, jonka vuoksi Yhdysvalloissa villitsevä hoitotrendi huolestuttaa asiantuntijoita ympäri maailman.

Eläinlääkäri Pawlowskin mukaan koirat voivat jopa olla paljon alttiimpia huumausaineille kuin ihmiset, nimittäin niillä on huomattava määrä reseptoreita kropassaan, joka voi aiheuttaa sen, että ne tuntevat kannabiksen vaikutukset paljon vahvemmin kuin mitä ihmiset.

Lähde: Independent

Lue myös: Koira söi kannabista, omistaja jakoi huvittuneena lopputuloksen videolla - reaktiot jakautuivat

Lue myös: Poliisi jätti hupaisan viestin kannabiksen kasvattajalle kaivettuaan ensin kasvit ylös

Lue myös: Nainen järkyttyi lapsille myytävien legginsien printtikuviosta: "Todella epäsoveliaat"

Kilpailut

Uusimmat