Kuva: Fotolia / Facebook

Poliisi julkaisi nuorten salaiset tekstiviestikoodit - tiedätkö, mitä tarkoittavat LH6 ja 182?

11.01.2017 12:45 - Senja Rapila - Luettu 5 836 kertaa

Pohjois-Irlannin poliisi on julkaissut listan muistuttaakseen vanhempia siitä, että heidän lapsensa voivat käydä vaikka minkälaisia keskusteluja heidän tietämättään.

PSI Nwery & Mourne on Pohjois-Irlannin Newryn ja Mournen alueen poliisien virallinen Facebook-sivu, jossa he tiedottavat alueen ajankohtaisista uutisista ja ongelmista. Nyt heidän mukaansa alueen nuorten seksuaalissävytteinen viestittely on yleistynyt, ja alueen poliisi on ottanut sivuillaan kantaa siihen.

PSI Nwery & Mourne julkaisi nimittäin perjantaina Facebook-sivuillaan kuvan kaikista niistä lyhenteistä, mitä nuoret voivat käyttää viestitellessään seksuaalissävytteisesti tai itsetuhoisesti toisilleen. Lisäksi poliisi on lisännyt muutamia emoji-hymiöitä, jotka ovat heidän mukaansa yleisessä käytössä "seksiviestitellessä".

"Salaisia tekstauskoodeja, mitä lapsesi voivat käyttää", PSNI Newry & Mourne on kirjoittanut julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Vaikka kyseessä onkin ulkomaisia termejä, kannattaa myös suomalaisvanhempien lukaista lista läpi, nimittäin monet ulkomaiset lyhenteet ovat vakiintuneet nuorten puheeseen ja kirjoitukseen myös Suomessa. Voit katsoa poliisin julkaiseman kuvan alapuolelta.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kauniin nuoren naisen kuva sekoitti internetin - huomaatko sinä heti mistä on kyse?

Lue myös: Vuosittainen "ilman housuja metroon" -tapahtuma järjestettiin jälleen - katso kuvat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat