Kuva: AOP

Maailman vanhin ihminen täyttää tänään 117 vuotta - katso kuvat päivänsankarista

29.11.2016 07:35 - Senni Loikala

Italiassa asuva Emma Morano on syntynyt vuonna 1899.

Maailman vanhin ihminen, italialainen Emma Morano, täyttää tänään 117-vuotta, uutisoi The Guardian. Tämä tekee hänestä maailman ainoan elossa olevan ihmisen, joka on syntynyt 1800-luvulla.

Morano on päässyt myös Guinnessin ennätysten kirjaan maailman vanhimpana ihmisenä. Entä mikä on Moranon pitkän iän salaisuus?

- Syön kaksi kananmunaa päivässä ja se on siinä. No, ja keksejä syön myös. Mutta en muuten syö paljon, koska minulla ei ole hampaita, Morano on aiemmin kertonut.

Vaikka Morano on vielä mieleltään terävä, korkean ikänsä vuoksi hänen on vaikea enää poistua kodistaan. Hänen kuulonsa ja näkönsä ovat huonontuneet merkittävästi. Iso osa ajasta kuluu nukkuen tai napostellen.

Saapa Morano välillä myös vieraita kaksioonsa.

- Ihmisiä tulee. En kutsu ketään, mutta he tulevat. Ihmisiä tulee Amerikasta, Sveitsistä, Itävallasta, Torinosta, Milanosta… Heitä tulee joka puolelta tapaamaan minua.

Syntymäpäiväsuunnitelmia

117-vuotissyntymäpäivilleen Morano odottaa sukulaisiaan ja toimittajia. Myös Moranon kotipaikan, Pohjois-Italiassa sijaitsevan Verbanian kaupungin, kunnanjohtaja on tulossa tapaamaan tänään päivänsankaria.

Morano oli kerran naimisissa, mutta jätti väkivaltaisen miehensä vuonna 1938. Hieman aiemmin pari oli menettänyt ainoan poikansa. Elämäntyönsä Morano on tehnyt tehtaassa, valmistaen kangaskasseja. Avioeron jälkeen hän on aina pystynyt elättämään itse itsensä.

Katso alta valokuvia maailman vanhimmasta ihmisestä, Emma Moranosta.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lue myös: 85-vuotiaan isoäidin Google-haku naurattaa - lapsenlapsi julkaisi kuvakaappauksen

Lue myös: 94-vuotias vanhus osti itselleen mainosaikaa tv:stä, tahtoi välittää katsojille liikuttavan viestin

Kilpailut

Uusimmat